Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Verhalenverteller Frans van de Pas.&nbsp;</p>

Verhalenverteller Frans van de Pas. 

(Foto: Persfoto)

Kinderboekenweek in teken thema En toen?

Van 30 september tot en met 11 oktober gaat de Kinderboekenweek 2020 terug in de tijd met het thema En toen?  Met dit thema wordt de geschiedenis tot leven gewekt en kunnen kinderen werelden van vroeger ontdekken. Daar is geen tijdmachine voor nodig. De wereld uit het verleden leer je kennen door het lezen van boeken. In de bibliotheek kunnen kinderen luisteren naar verhalen over kastelen en ridders, een demonstratie van een klompenmaker bijwonen en meedoen met een speurtocht.

Op woensdag 30 september van 14.30 tot 15.15 uur kunnen kinderen alles te weten komen over kastelen, ridders en jonkvrouwen. Verhalenverteller Frans van de Pas gaat terug naar de tijd van toen. In de interactieve vertelvoorstelling kunnen kinderen een katapult, kruisboog en maliënkolder uitproberen, wordt het kind omgetoverd tot een mooie jonkvrouw of een dappere ridder of …….komt als boef in de schandpaal te staan. Kinderen tussen de 6 en 11 jaar zijn welkom om te komen luisteren. Vooraf aanmelden via info@biblionu.nl. Kosten  2 euro per persoon.

Woensdag 7 oktober laat klompenmaker Carel Jeuken van 14.00 tot 16.30 uur zien hoe je van hout een klomp maakt. Vroeger toen iedereen op houten schoenen liep, was klompenmaker een heus beroep. Er moesten zes tot zeven paar klompen per dag gemaakt worden, om rond te kunnen komen. Nu is het voor Carel een hobby, maar het blijft wel serieus werk, want de maten van de klompen moeten wel goed zijn.

Zelfs in de Griekse Oudheid werd er al een raket gebouwd. Maar hoe zag die eruit? In de bibliotheek kunnen kinderen op zoek naar stellingen over raketten en op een speciaal formulier invullen of deze stellingen waar zijn of niet. Meedoen kan van 30 september tot 24 oktober. Onder de goede inzendingen worden prijsjes verloot.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten