‘Meerlo Schoon – Heel Gewoon’ | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Meerlo is weer schoon dankzij de inzet van deze zwerfophalers.&nbsp;</p>

Meerlo is weer schoon dankzij de inzet van deze zwerfophalers. 

(Foto: Eigen foto)
Fotoalbums

‘Meerlo Schoon – Heel Gewoon’

Onder het motto ‘Meerlo Schoon – Heel Gewoon’ ging een vijftiental  dorpsgenoten zaterdag op World Cleanup Day enthousiast op zoek naar zwerfafval. Ook een groepje inwoners van Poolse afkomst droeg een steentje bij. 

Tussen alle wandelknooppunten in Meerlo waren acht opschoonroutes uitgezet. Deze wandelknooppunten zijn uitgezet en worden onderhouden door een groep vrijwilligers van het Horster Landschap.

De gemeente faciliteerde de Meerlose opruimers met veiligheidsvestjes, knijpers, handschoenen en ringen voor vuilniszakken. Vanwege het coronavirus werd er in groepjes van twee personen gewerkt.

Na terugkomst werd er onder het genot van koffie en/of thee en Limburgse vlaai nog even gezellig nagepraat over het resultaat en mogelijke verdere acties.

Het resultaat: twintig zakken vol zwerfafval, bestaande uit veel plastic flesjes en blikjes. Verder werden onder meer een autoband, een gieter en zelfs een briefje van 10 euro gevonden. 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten