Verantwoord afstand houden tijdens De Grote Clubactie.
Verantwoord afstand houden tijdens De Grote Clubactie. Foto: Merel van Dooren Photography

Zestien clubs uit gemeente Venray verkopen loten via Grote Clubactie

Algemeen

Vanaf 19 september gaan zestien verenigingen uit de gemeente Venray loten voor hun club verkopen. Via de Nationale Grote Clubactie willen clubs extra inkomsten voor hun club ophalen. Dit is hard nodig. Ook in het verenigingsleven heeft de coronacrisis diepe sporen nagelaten. De normaal drukbezochte evenementen en wedstrijden zijn afgelast en de kantines waren lange tijd gesloten. Veel verenigingen hebben hierdoor te maken met een begrotingstekort. 

Ruim 300.000 clubleden van 5.300 verenigingen gaan vanaf dit weekend door heel Nederland op pad om loten te verkopen. Het is belangrijk dat dit verantwoord gebeurt. Daarom heeft de Grote Clubactie naast het bekende verkoopboekje een aantal digitale verkoopmethoden ontwikkeld. Met deze digitale mogelijkheden kunnen de koper en de verkoper op een veilige afstand van elkaar blijven staan. Zo kunnen loten worden gekocht door het scannen van een QR-code of het delen van een link via e-mail, social media en WhatsApp. Al vanaf 1972 spant de Nationale Stichting Grote Clubactie zich in voor het verenigingsleven. Van elk verkocht lot van 3 euro gaat 80 procent, dit is  2,40 euro, direct naar de clubkas. Met het overige bedrag organiseert de Grote Clubactie de loterij.

Door mee te doen aan de Grote Clubactie worden de lokale verenigingen direct ondersteund. Ook maken de deelnemers van de loterij kans op een van de vele prijzen, waaronder de hoofdprijs van 100.000 euro. Daarnaast is de prijzenpot verhoogd van 32.000 naar 332.000 prijzen en daarmee is de winkans nu 1 op 10.

Dit jaar doen in de gemeente Venray de volgende clubs mee: St. Antonius-Abt Gilde Blitterswijck, Jumpers’76, Bowlingvereniging Venray, Zwemvereniging Spio , Judovereniging Venray, thai-kickboksvereniging Quinn Gym, tafeltennisvereniging Red Stars, SV Venray, Badmintonclub Venray en Ars Musica uit Venray, carnavalsvereniging De Keieschieters uit Geijsteren, SV Oostrum, korfbalvereniging Oranje-Wit uit Leunen, dansvereniging Peel·Dancers en SV Ysselsteyn uit Ysselsteyn en SVOC’01 uit Castenray/ Oirlo. 

Verenigingen halen met deze actie al snel een bedrag tussen de 1.000 en 15.000 euro op. Wil jouw vereniging in (de omgeving van) de gemeente Venray dit jaar ook meedoen? Dat kan nog! Voor meer informatie, kijk op clubactie.nl of bel 013 - 455 28 25. 

Uit de krant