Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Mieke Verheijen-Peeters rond 1925. </p>

Mieke Verheijen-Peeters rond 1925.

(Foto: RooyNet)

30.000ste foto op RooyNet

Op 16 september werd de 30.000ste foto op RooyNet geplaatst.

De afbeelding is afkomstig van het digitale archief van Stichting Historische Kring Oostrum en Spraland. De 30.000ste afbeelding is een foto van Mieke Verheijen-Peeters rond 1925. Maria Antonetta Peeters werd op 1 december 1849 in Thorn geboren als dochter van Willem Peeters en Wilhelmina Goossens. Ze trouwde op 1 oktober 1872 in Stratum met Gerard Verheijen. Hij werd geboren op 25 april 1838 in Oostrum als zoon van Gerard Verheijen en Elisabeth Wijnen. Het echtpaar woonde in Oostrum waar Gerard de kost verdiende als dagloner. Mieke runde met haar dochter Mina Sanders-Verheijen een café en hadden een weegbrug. Na het overlijden van Gerard op 23 augustus 1907, trok Mieke in bij haar dochter in Venray, zij overleed op 19 oktober 1939.

Nog geen twee maanden gelegen was RooyNet in het nieuws met de 29.000ste foto. Deze was een upload van Stichting Veulens Historie Herleeft. In een korte tijd zijn er 1.000 nieuwe foto’s op RooyNet geplaatst. Dat komt vooral, omdat de vrijwilligers in Veulen veel nieuwe aanwinsten in hun digitale archief hebben kunnen vastleggen. Maar ook in Oostrum zijn al vele tientallen nieuwe foto’s ge-upload en komen er binnenkort ook nieuwe documenten in hun collectie.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten