Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Leer heggenvlechten in Oirlo.</p>

Leer heggenvlechten in Oirlo.

(Foto: Persfoto)

Heggenvlechten leren in Oirlo

Zaterdag 17 oktober kunnen belangstellenden de kunst van het heggenvlechten leren tijdens de praktijkcursus heggenvlechten die stichting IKL organiseert in Oirlo.

Zaterdag 17 oktober kunnen belangstellenden de kunst van het heggenvlechten leren tijdens de praktijkcursus heggenvlechten die stichting IKL organiseert in Oirlo.


Heggenvlechten is een eeuwenoude ambacht waarbij vlechters heggen, meestal doornheggen, ondoordringbaar maken om zo het vee of wild in de wei of buiten de akker te houden. Vogels en kleine zoogdieren maken dankbaar gebruik van de heg om zich in te nestelen of voedsel te zoeken.

Vroeger werden er vrijwel overal heggen en houtwallen gevlochten. Toen het prikkeldraad werd geïntroduceerd nam het aantal gevlochten heggen drastisch af, maar nu zijn gevlochten heggen weer helemaal in opmars omdat ze belangrijk zijn voor landschap en natuur. Heggen vormen waardevolle en beeldbepalende elementen in ons landschap.


Deze cursus is voor iedereen die wil leren hoe een heg gevlochten wordt. De deelnemers gaan in de praktijk aan de slag. Instructeur voor de cursus is Jef Gielen, specialist op het gebied van vlechtheggen en traditioneel heggen-, hagen- en houtwallenbeheer in Nederland.

De praktijkcursus is gratis toegankelijk en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Venray. Kijk voor meer informatie en aanmelden (verplicht) op www.buitenkrachtlimburg.nl.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten