Foto: Socialrun editie 2019.
Foto: Socialrun editie 2019. Foto: Persfoto

Team Vincent van Gogh zamelt geld in voor Socialrun

Algemeen

Een team van Vincent van Gogh gaat ook dit jaar weer geld inzamelen voor Socialrun

Vrijdag 18 september vertrekken de ‘Vincent van Goghrunners’ voor de Socialrun, een non-stop hardloopestafette over een afstand van 555 kilometer. De route gaat dit jaar voor het eerst door Zuid-Nederland. Stichting Socialrun vraagt aandacht voor een inclusieve samenleving, waarin alle mensen worden geaccepteerd in hun mogelijkheden, kwetsbaarheden en eigenaardigheden. Een samenleving waarin iedereen de kans krijgt en mee kan doen.

De ‘Vincent van Goghrunners’ willen graag met deze prestatie geld inzamelen voor de Stichting Socialrun, 100 procent van de ingezamelde gelden komt ten goede aan hun projecten. Voor 5 euro kun je één kilometer sponsoren. Voor meer informatie bezoek de teampagina op de website www.socialrun.nl. Koen Aben, sociaal psychiatrisch verpleegkundige, is de kartrekker van het team: “Het is afzien, plezier hebben, doorzetten en… nog meer afzien. Om na ruim 48 uur trots samen de finish te passeren. En afsluitend is er een mooi bedrag aan sponsorgeld voor elke gelopen kilometer.” Het hardloopteam bestaat uit een groep van 25 medewerkers van Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheid.

Hardlopers, begeleidende fietsers, een masseur, chauffeurs, koks met proviand en ondersteuners, allemaal coronaproof verdeeld over meerdere busjes vertrekken vrijdag om 10.00 uur vanaf locatie Servaashof in Venray. Om vervolgens via onder meer Den Bosch, Goes, Rotterdam, Utrecht, Nijmegen en het Land van Cuijk op zondagmiddag rond 13.30 uur weer terug te keren naar Venray. Zij doen voor de zevende keer mee aan deze sportieve monstertocht.

Uit de krant