De behoefte aan goed technisch geschoolde mensen in de regio blijft groeien
De behoefte aan goed technisch geschoolde mensen in de regio blijft groeien Foto: Allard Willemse

Sterk techniekonderwijs voor bedrijven

Algemeen

Scholen, vakopleidingen, het mbo en het bedrijfsleven in het Land van Cuijk en Noord-Limburg slaan de handen ineen en werken samen aan de versterking van techniekonderwijs. Met als doel: meer middelbare scholieren laten uitstromen naar het technisch vervolgonderwijs.

In de maand september kunnen bedrijven een informatiebijeenkomst bijwonen over het project Sterk techniekonderwijs (STO). De bijeenkomst begint om 19.00 uur en sluit af om 21.00 uur. Bedrijven melden zich aan bij de locatie waar zij de bijeenkomst willen bijwonen. Het programma van alle bijeenkomsten is gelijk. Op de website van de betreffende locatie staat meer informatie over de aanmeldprocedure.

Informatiebijeenkomsten voor bedrijven: woensdag 16 september Elzendaalcollege Gennep, Stiemensweg 40, Gennep, www.elzendaalcollege.nl. Dinsdag 22 september Metameer Stevensbeek, Stevensbeekseweg 8a, Stevensbeek, www.metameer.nl. Donderdag 24 september Metameer Boxmeer, Stationsweg 5, Boxmeer, www.metameer.nl. Maandag 28 september Merletcollege Mill, Langenboomseweg 3, Mill www.merletcollege.nl.


Waarom STO? De behoefte aan goed technisch geschoolde mensen in de regio blijft groeien. Ook in onze sterk veranderende wereld is de vraag naar techniek groot. Om de vakmensen van de toekomst in huis te halen, is nu actie nodig. Samen met het bedrijfsleven, het mbo en de opleidingsbedrijven gaan de deelnemende scholen regionaal technieklessen verzorgen in een innovatieve technische leeromgeving. Daarnaast wordt gewerkt aan een regionale stagebank waar bedrijven betekenisvolle stages en bedrijfsbezoeken kunnen aanbieden. Samen jongeren inspireren en verleiden voor een toekomstige baan in de techniek.

Uit de krant