Archieffoto vakantiehuis op Het Roekenbosch
Archieffoto vakantiehuis op Het Roekenbosch Archieffoto Peel en Maas

Roekenbosch: gemeente keert vergoedingen uit

Algemeen

Veertien bezwaarmakers die de vorig jaar september verleende omgevingsvergunning voor vakantiepark Het Roekenbosch in Blitterswijck aan de kaak stelden, ontvangen elk 1442 euro van de gemeente Venray. 

De veertien lieten begin april de gemeente weten dat de termijn waarin gereageerd kon worden op hun bezwaren, was verstreken. Die termijn liep 20 maart af. De gemeente werd in gebreke gesteld en voor de bezwaarmakers was het afwachten of de door hun gevraagde dwangsom zou worden uitgekeerd. In brieven aan de bezwaarmakers stelt de gemeente ze nu in het gelijk en belooft de dwangsommen (een totaalbedrag van ruim 20.000 euro) zo snel mogelijk over te maken.

Om de ontmanteling van het park (die eind 2029 klaar moet zijn) te kunnen betalen, mogen maximaal 104 van de in totaal 224 huisjes worden verhuurd voor tien jaar. Zestig huisjes zijn bestemd voor 250 arbeidsmigranten en voor woonurgenten zijn 44 woningen gereserveerd. De andere 120 huisjes worden gesloopt. Eigenaren van 25 huisjes zijn tegen de plannen en tekenden bezwaar aan. Die eigenaren werden overigens in het ongelijk gesteld.

Uit de krant