Logo peelenmaasvenray.nl
Zon
Zon (Foto: Pixabay)

Inschrijven voor zonnepark in Venray

Ontwikkelaars van duurzame energie hebben vanaf oktober tot 1 december de tijd zich in te schrijven voor de aanleg van een zonnepark in Venray. Waarschijnlijk wordt één initiatiefnemer door een gemeentelijke adviesgroep uitverkoren om het park te mogen bouwen, maar meer kan ook.

De plannen moeten aan verschillende eisen voldoen. Het park mag maximaal 25 hectare groot worden (minimumgrootte is twee hectare) en komt in het oosten of midden van de gemeente Venray te liggen. Op die manier kan makkelijker worden aangesloten op het Enexis-stroomstation op Keizersveld. 

De inschrijving is onderdeel van de KODE Venray. Daarin staat beschreven waaraan de opwekking van duurzame energie in de gemeente Venray moet voldoen en welke spelregels voor initiatiefnemers gelden. Burgemeester en wethouders leggen de inschrijving voor aan de commissie Werken en Besturen die woensdag 2 september het voorstel bespreekt. De gemeenteraad krijgt het plan 22 september voorgelegd.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten