Logo peelenmaasvenray.nl
<p><strong>De wethouders Jan Loonen en Rudy Tegels openden zaterdag de nieuwe fietsroute.&nbsp;</strong></p>

De wethouders Jan Loonen en Rudy Tegels openden zaterdag de nieuwe fietsroute. 

(Foto: Paul Poels Fotografie )

Nieuwe fietsverbinding Broekhuizen-Blitterswijck open

De wethouders Rudy Tegels (gemeente Horst aan de Maas) en Jan Loonen (gemeente Venray) hebben zaterdagochtend de nieuwe fietsverbinding tussen Broekhuizen en Blitterswijck feestelijk geopend. De wethouders hebben op de fiets de nieuwe route als eerste verkend. 

De nieuwe fietsverbinding is onderdeel van het nieuwe Maaspark Ooijen-Wanssum. In totaal wordt 13 kilometer aan fietspad gerealiseerd in het natuurgebied. Het traject tussen Broekhuizen en Blitterswijck vormt hier een belangrijk onderdeel van. Naast een recreatieve route draagt de fietsverbinding ook aanzienlijk bij aan de verkeersveiligheid. Autoverkeer en fietsers worden door het nieuwe fietspad nu gescheiden.

Het fietspad loopt deels over de nieuwe dijk in het gebied en geeft daardoor een prachtig uitzicht over de hoogwatergeul en de oude Maasarm. Wethouder Tegels van de gemeente Horst aan de Maas is zeer te spreken over de nieuwe fietsverbinding: “Het is geweldig om na jaren van werkzaamheden nu de resultaten te zien. Onze bewoners en toeristen hebben er met deze nieuwe verbinding een prachtige veilige fietsroute bijgekregen door een ontzettend mooi nieuw natuurgebied.” 

Ook wethouder Loonen van gemeente Venray is enthousiast over de nieuwe route: “Het is heel fijn dat we onze bewoners, die jaren ‘last’ van de werkzaamheden hebben gehad, nu steeds meer onderdelen in het gebied terug kunnen geven. Deze fietsverbinding is daar een voorbeeld van. Als straks het hele gebied toegankelijk wordt, hebben we voor de hele regio een nieuw geweldig natuurgebied gerealiseerd waar iedereen van kan profiteren.”

Naast de fietsroute tussen Broekhuizen en Blitterswijck is ook het nieuwe fietspad tussen Blitterswijck en de Koninginnebrug in Wanssum klaar en opengesteld voor fietsers en voetgangers.

Vrij toegankelijk, aaneengesloten, waterrijk. Dat zijn de eigenschappen van Maaspark Ooijen-Wanssum; het nieuwe natuurgebied dat tussen Ooijen en Wanssum eind 2020 gerealiseerd is. 

Maaspark Ooijen-Wanssum is een gebied dat anders is dan andere natuurgebieden. Het is met meer dan 500 hectare het grootste aaneengesloten gebied met Maasnatuur in Noord-Limburg. In dit gebied staat het oorspronkelijke Maasterrassenlandschap centraal en is de invloed van het water overal merkbaar. De tienduizend jaar oude rivierlopen van de Maas zijn herkenbaar en zijn nu het domein van water in vele gedaanten.

 Beken, moerasbossen en met grondwater gevoede laagtes maken het tot een zeer gevarieerd gebied met een uitzonderlijke ecologische rijkdom. Eens in de zoveel tijd stroomt er Maaswater door het gebied. Bij hoge waterstanden stromen de hoogwatergeulen als eerste mee. Wanneer de waterstanden in de Maas verder stijgen, zal de gehele tien kilometer lange Maasarm van Ooijen tot Wanssum zich vullen en op spectaculaire wijze meestromen met Mooder Maas. Kijk voor meer informatie over Maaspark Ooijen-Wanssum op www.ooijen-wanssum.nl.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten