Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: Shelly Boom

Einde pilot live chat: 325 vragen gesteld

Veel inwoners hebben de weg naar de live chat gevonden. Dat concludeert de gemeente Venray na afloop van de pilot, die van februari tot en met juli duurde. 325 vragen werden gesteld. Wethouder Cor Vervoort: "We blijven zoeken naar manieren om onze dienstverlening verder te verbeteren. Deze pilot heeft ons een heleboel geleerd. We gaan nu evalueren en onderzoeken of we live chat structureel gaan aanbieden."

Inwoners werden vooral geholpen met vragen over het aanvragen of vernieuwen van identiteitsbewijzen, openingstijden tijdens corona, het aanvragen van automatische incasso, het onderhoud van bomen, scheiden van afval en plastic, eisen rondom pasfoto’s en vragen over monumentale panden. Via een chatvenster op verschillende pagina’s van de website www.venray.nl werden inwoners uitgenodigd om hun vraag te stellen.

Meer wegwijs op de website
Met de pilot wilde de gemeente inwoners meer wegwijs maken op de website, gericht antwoorden geven op vragen en meer inzicht krijgen in de vragen die inwoners hebben. Vervoort: "Je ziet dat we steeds meer digitale vaardigheden van onze inwoners verwachten. Veel inwoners hebben die vaardigheden, maar sommige niet, of minder. Dan is het goed om hen óók op weg te helpen op onze website. Zo kunnen ze het de volgende keer wellicht zelf of kunnen ze de opgedane kennis delen met anderen."

Tevreden inwoners
De meeste inwoners gaven een ruim voldoende tot goed (8, 9 of 10) voor het gesprek via de chatfunctie. Dat bleek uit de korte vragenlijst die inwoners na het gesprek konden invullen. Ze waren vooral tevreden met de toegankelijkheid en het feit dat ze meteen geholpen werden zonder wachttijd.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten