Tijdens de eerste lunch op maandagmiddag zaten de kinderen en hun begeleiding nog vol energie.
Tijdens de eerste lunch op maandagmiddag zaten de kinderen en hun begeleiding nog vol energie. Foto: Rikus ten Brücke

Kortere fietstocht naar Jerakamp

Algemeen

De accommodatie in Asten was al geboekt, maar vanwege de coronacrisis werd het Jerakamp verplaatst naar JOC Educatief Ontmoetingscentrum in thuisplaats Ysselsteyn. Dat mocht de pret voor de 63 kinderen niet drukken.

Na een mislukte eerste poging werd maandagmiddag het kamplied bij de herkansing al uit volle borst meegezongen. Van zanger Bon Jovi hadden de kinderen nog nooit gehoord, maar toch zongen ze hun kamplied op de melodie van Livin' on a Prayer mee alsof ze het oorspronkelijk nummer kenden. "Aan het enthousiasme ontbreekt het zeker niet. We zijn blij dat we dit toch nog hebben kunnen organiseren voor de kinderen. Ze hebben lang genoeg thuis gezet", vertelt Koen van Soest, een van de organisatoren van het Jerakamp, enthousiast. "We hebben bij het JOC een uitstekende accommodatie. We kunnen ons hier perfect houden aan de gestelde maatregelen. De kinderen hebben alle ruimte."

Toch zijn er nog meer wijzigingen. Normaliter slapen de kinderen een week op de kamplocatie, dat zijn nu maar twee nachten. "De eerste drie dagen hebben we dagactiviteiten en slapen de kinderen thuis. We leggen op die manier een stukje verantwoordelijkheid bij de ouders. Als er kinderen ziekjes wakker worden, blijven ze thuis. Zo hoeven wij niemand naar huis te sturen."

Ook het programma is wat aangepast door de organisatie maar dat is volgens Van Soest geen enkel probleem. "We gaan er samen met de kinderen gewoon een erg mooi feestje van maken. Ook wij als leiding kijken enorm uit naar Jerakamp."

Uit de krant