Wedstrijdbeeld uit een duel van De Peelkorf.
Wedstrijdbeeld uit een duel van De Peelkorf. Foto: Henk Lammen

Korfbalindelingen bekendgemaakt

Algemeen

De KNKV heeft deze week de indelingen voor de nieuwe korfbalcompetitie bekendgemaakt. Zowel de indeling voor het veld- als het zaalseizoen is duidelijk geworden. DES, de korfbalclub uit Vierlingsbeek, is nieuw in de standaardklasse en komt in de zaal en op het veld uit in de eerste klasse.

Veldcompetitie
Voor het seizoen 2020-2021 is De Peelkorf ingedeeld in de topklasse A. De ploeg uit Ysselsteyn neemt het op tegen Altior, DDW/SDO'99, De Korfrakkers, Prinses Irene en Spes. Oranje Wit uit Leunen speelt in de hoofdklasse tegen DAW Schaijk, De Horst, Heumen, Klick'15, KVC, Melderslo en Stormvogels. In de overgangsklasse A strijdt SVOC'01/United tegen Bladella, BMC, Celeritas/Avanti, Corridor, ODIO, Odisco en VIOS. DES uit Vierlingsbeek korfbalt in de eerste klasse A tegen Fortuna'74, Korloo, Lottum, Nijnsel, Roka en Vessem/Winty. Merselo komt uit in de eerste klasse B en speelt tegen Eendracht, KVS'17, Rietvogels, SCMH, SVO en Tuldania.

Zaalcompetitie
In de zaal komen Oranje Wit en De Peelkorf uit in de hoofdklasse. Zij nemen het op tegen KVC, MKV, De Horst, Melderslo, ONA/Astrantia en DAKOS. SVOC'01/United speelt in de overgangsklasse B tegen Altior, Arcades, Eyckelkorf, DAW Schaijk, Flamingo's, Rietvogels en DSV. DES strijdt in de eerste klasse B tegen Klick'15, VIOS, Fortuna'74, SVO, Corridor, Diosa en SCMH. Merselo is in de eerste klasse C ingedeeld bij Roka, Noviomagum, Lottum, Korloo, DOT, Tuldania en Eendracht.

Uit de krant