Afbeelding
Foto: eigen foto

TC Rodhe koploper van Limburg

Algemeen

TC Rodhe heeft tijdens de zomerchallange 161 zomerleden gestrikt. Met dat aantal staat de Venrayse tennisclub op de vierde plek in Nederland en trekt het de meeste zomerleden van alle Limburgse tennisclubs.

Tim Cornelissen, voorzitter van TC Rodhe, is trots op dit aantal. "We hebben de afgelopen jaren gezien dat het aantal zomerleden stijgt. We trekken hiermee vooral jonge senioren aan in de groep tussen 18 en 35 jaar. De afgelopen jaren hebben we gezien dat ongeveer de helft van de zomerleden lid blijft. Dat hopen we ook dit jaar weer voor elkaar te krijgen."

Cornelissen heeft wel een verklaring voor het succes van zijn vereniging. "We bieden een goed pakket van tennislessen en activiteiten. We zijn een hele actieve en gezellige club en ook de coronaperiode speelt een rol, in deze periode is tennis een ideale sport met betrekking tot het houden van de afstand."

Nieuwe coach
Daarnaast heeft TC Rodhe nieuws op het trainersvlak. Robert Hesen gaat het trainersgilde van de vereniging versterken. De huidige trainers Don Mulders en Gerard Bastiaans krijgen dus versterking. Hesen speelt al jaren bij TC Rodhe in de najaarscompetitie en doet jaarlijks mee aan de Spinesport Rodheo Open. "We weten zeker dat hij goed past in het bestaande trainersgilde", vertelt Cornelissen. "Robert gaf aan dat hij ergens structureel iets toe wilde voegen en vooral toernooispelers naar het volgende niveau wilde tillen. Robert heeft vanaf september op donderdag ruimte in zijn schema en op die dag geeft Don geen lessen dus dat sluit perfect aan in ons schema."

Hesen heeft bij verschillende tennisscholen en verenigingen ervaring opgedaan daarnaast kent hij de club goed en past hij bij de twee andere trainers. Hesen komt zelf uit op niveau twee. Mulders en Bastiaans geven elk al meer dan 25 jaar les bij TC Rodhe en het duo heet een grote rol gespeeld in het vormen van de vereniging. "Beide zijn echte cultuurbewakers en zorgen ervoor dat veel leden meedoen aan activiteiten. Daar zijn wij heel erg blij mee. We wensen onze drie trainers veel succes."

Uit de krant