<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=peelenmaasvenray.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=580,581,582,586" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo peelenmaasvenray.nl
Van eind maart tot eind mei was in VieCuri geen bezoek meer toegestaan om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen
Van eind maart tot eind mei was in VieCuri geen bezoek meer toegestaan om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen (Foto: pixabay)

Versoepelingen voor bezoek aan patiënten VieCuri

Vanaf dinsdag 7 juli is de bezoekregeling voor patiënten die in VieCuri Medisch Centrum zijn opgenomen verder versoepeld. 'Veilige zorg blijft ons uitgangspunt'. meldt een woordvoerder van het ziekenhuis. 

Bezoek is dagelijks tussen 14.30 en 20.00 welkom. Patiënten mogen meerdere bezoekers per dag ontvangen, maar slechts één tegelijk. Bezoekers hoeven geen mondmaskers meer te dragen. Deze voorwaarden zijn van toepassing voor het bezoeken van de patiënten:

 • Bezoek is iedere dag mogelijk tussen 14.30 en 20.00 uur. 
 • Mensen mogen niet op bezoek komen als ze klachten hebben die te maken kunnen hebben met het coronavirus: keelpijn, neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid, reuk en/of smaakverlies, koorts (38 graden of hoger), diarree, spierpijn in combinatie met één van de andere klachten. Ze mogen ook niet op bezoek komen wanneer ze  in thuisisolatie zijn en/of een huisgenoot hebben die positief zijn getest op corona de afgelopen twee weken.
 • Patiënten mogen meerdere bezoekers per dag ontvangen, maar slechts één tegelijk. Stem tijdstippen onderling af en wacht zoveel mogelijk buiten het ziekenhuis.
 • Kinderen die begeleiding nodig hebben, mogen niet op bezoek komen. Kinderen die 13 jaar of ouder zijn en alleen op bezoek kunnen komen, zijn welkom.
 • Als een volwassen bezoeker begeleid moet worden, is vooraf toestemming nodig van de verpleging.
 • De patiënt blijft met zijn/haar bezoek op de kamer. Het gebruik van de koffieautomaten is niet toegestaan.
 • Bezoek houdt 1,5 meter afstand van de patiënt en neemt de hygiënemaatregelen in acht: regelmatig handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog, papieren zakdoekjes gebruiken en direct na gebruik weggooien, geen handen schudden.
 • Met pijlen zijn de looproutes in het ziekenhuis aangegeven, zodat mensen elkaar zo min mogelijk hoeven te passeren en voldoende afstand van elkaar kunnen houden.
 • Bezoek is ook toegestaan bij patiënten die positief zijn getest op het coronavirus of covid-verdacht zijn. Hierbij gelden wel extra beschermingsmaatregelen (deze uitleg krijgen ze op de verpleegafdeling).
 • Het meenemen van bloemen is niet toegestaan.
 • Voor enkele afdelingen gelden andere regels: de Acute Opname Afdeling, de Brain Care Unit, de Intensive Care, Dialyse de Eerste Harthulp, het Geboortecentrum en de verpleegafdeling Kindergeneeskunde. Ook deze afdelingen houden zich verder aan bovenstaande uitgangspunten.
 • Voor terminale patiënten geldt: bezoek alleen op afspraak en in overleg met de hoofdbehandelaar.

Van eind maart tot eind mei was in VieCuri geen bezoek meer toegestaan om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. 'Het was een ingrijpende maatregel voor onze patiënten en hun dierbaren. We zijn dan ook blij dat we de bezoekregeling verder kunnen versoepelen'. 

De poli’s zijn weer open en de normale zorg wordt stapsgewijs opgestart. Maatregelen om het risico van verspreiding van het coronavirus te verkleinen, blijven van groot belang. Op de website van VieCuri is hier meer informatie over te vinden: www.viecuri.nl/corona.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=peelenmaasvenray.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=580,581,582,586" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=peelenmaasvenray.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=580,581,582,586" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>