Afbeelding
Foto: Advertorial
Advertorial

5 voordelen van haagplanten

Advertorial

Als de voortuin of achtertuin toe is aan een opknapbeurt ben je vast al aan het kijken wat je wilt hebben in de tuin! Heb je al nagedacht over hoe je je voor- en/of achtertuin gaat af kaderen? Een schutting is een voordehand liggende optie, maar je zou ook kunnen kijken naar haagplanten. Wij hebben de voordelen van haagplanten op een rijtje gezet.

Een goede afsluiting

Een haagplant dient eigenlijk als een schutting. Het is een goede manier om een deel van de tuin van de straatkant af te sluiten. En als je even afstemt met je buren, is het ook een fijne manier om wat afzondering te creëren van de buren. Wel wordt het dan wat lastiger om precies het midden te bepalen tussen de tuinen. Een schutting is natuurlijk wel goed meetbaar en groeit niet verder.

Het is dicht

Haagplanten zijn over het algemeen erg dicht. Ideaal dus als je wat meer privacy wilt hebben. De kans is wel groot dat je ze elk jaar even terug moet snoeien. Haagplanten groeien namelijk stevig door! En je wilt ze waarschijnlijk wel in een rechte vorm houden, zodat het netjes staat.

Het is natuurlijk

Een ‘muur’ van haagplanten is een erg natuurlijke manier om een tuin af te sluiten. Een schutting is natuurlijk ook van hout, maar deze is wel bewerkt en ziet er minder natuurlijk uit. Je ziet een schutting niet groeien en bloeien. Een haagplant heeft dat dan weer wel.

De kleur

De meeste haagplanten gaan met het seizoen mee en kleuren dus ook mee met het seizoen. Mocht je dit niet willen, dan moet je op zoek gaan naar haagplanten die ook in de winter groen blijven en niet uitvallen. Zo heb je bijvoorbeeld de Taxushaag of de Coniferenhaag.

Delen afsluiten van de tuin

Als je een grote tuin hebt, dan zijn haagplanten een goede manier om delen ‘af te sluiten’ van de rest van de tuin. Zo kun je haagplanten om een terras maken bijvoorbeeld. Of je creëert een hoekje waar de kinderen kunnen spelen. Het kan een speels effect geven als je haagplanten voor je tuin gebruikt.

Uit de krant