Mentor Sanne Zumdick met een groep tto-eindexamenkandidaten van Metameer Stevensbeek.
Mentor Sanne Zumdick met een groep tto-eindexamenkandidaten van Metameer Stevensbeek. Foto: Metameer

Bijna alle leerlingen geslaagd op Metameer

Algemeen Fotoalbums

Ook alle examenleerlingen van Metameer kregen donderdag het verlossende telefoontje van hun mentor. Bijna alle leerlingen zijn geslaagd. Eén leerling van de locatie jenaplan Boxmeer moet nog een schoolexamen positief afronden. Als dat lukt, is iedereen op Metameer geslaagd. 

In Stevensbeek kwamen leerlingen naar school om hun cijferlijst en de Metameervlag in ontvangst te nemen. Ook kreeg iedereen een glaasje champagne om samen met hun klas en mentor te proosten. Het waren gezellige bijeenkomsten, wel in kleine groepjes met inachtneming van de RIVM-richtlijnen. Mentoren zetten hun leerlingen in het zonnetje en gaven er zelf een persoonlijk feestelijk tintje aan. Zoals deze mentor, Sanne Zumdick: “Begin dit schooljaar hebben leerlingen een brief aan zichzelf geschreven alsof ze al geslaagd waren. Ik wilde dat ze toen al de juiste mindset hadden voor de rest van het jaar, en dat ze vertrouwen in zichzelf kregen. Deze brieven heb ik ze overhandigd met een minispeech.”

In Boxmeer was een jenaplan ‘drive through’-spektakel georganiseerd voor alle geslaagden. Leerlingen reden samen met hun gezinsleden per auto door een ‘drive through’. Bij de verschillende stands kregen zij hun cijferlijst uitgereikt, de Metameerwimpel, (kinder)champagne, petit fours en popcorn. Aan alles was gedacht: een welkomstboog, muziek door een dj, skytubes. Aan het einde hingen leerlingen uit de auto voor een foto. Koen Huijbers, coördinator van de vierdejaars, heeft alles geregeld met de gemeente Boxmeer om een vergunning te krijgen. “Dat het gewoon een geweldige activiteit is in deze coronatijd om toch te kunnen vieren. Ik vond dat leerlingen daar recht op hadden. De LSD, galastoet en het galafeest zijn voor deze leerlingen ook al gecanceld. Dus hier maken we – binnen de wettelijke kaders – gewoon een grandioze activiteit van!”

Overzicht geslaagden Metameer 2020

Metameer Stevensbeek:
Vwo (inclusief tweetalig onderwijs): 100 procent;
Havo (inclusief tweetalig onderwijs): 100 procent;
Vmbo theoretisch/gemengde leerweg: 100 procent;
Vmbo kaderberoepsgerichte leerweg: 100 procent;
Vmbo basisberoepsgerichte leerweg: 100 procent.

Jenaplan Boxmeer:
Vmbo theoretisch/gemengde leerweg (inclusief tweetalig onderwijs): 100 procent;
Vmbo kaderberoepsgerichte leerweg (inclusief tweetalig onderwijs): 98,6 procent;
Vmbo basisberoepsgerichte leerweg (inclusief tweetalig onderwijs): 100 procent.

Totaal Metameer: 439 leerlingen geslaagd (99,8 procent). Eén leerling moet nog afronden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant