Dialoogcafé on Tour gaat 5 mei online in dialoog over vrijheid.
Dialoogcafé on Tour gaat 5 mei online in dialoog over vrijheid. Archief Peel en Maas

Dialoogcafé over vrijheid online

Algemeen Coronavirus

Dialoogcafé on Tour gaat 5 mei online in dialoog over vrijheid. 'Nu we fysiek niet bij elkaar kunnen komen vanwege het coronavirus, biedt de onlinedialoog een goed alternatief. Het is even wennen, maar helemaal niet moeilijk! Doe ook mee en meld je aan', meldt de organisatie.

Op 5 mei wordt gevierd dat Nederland 75 jaar onafhankelijk is. Bevrijdingsdag is het moment om de overwinning te vieren na de bezetting van Nederland. 'Op dit moment strijden we tegen het virus COVID-19 door onze dagelijkse vrijheden te beperken. Waar we heen gaan, hoe vaak, waarom, wie we ontmoeten en aanraken zijn allemaal vragen die ons bezighouden en waar onze gezondheid en die van anderen van afhangt. Tegelijkertijd zijn er landen waar ook nu vrede niet vanzelfsprekend is. Daarnaast wordt er bezorgdheid geuit over het gebruik van persoonsgegevens door de regering, ook na deze pandemie. Wat stelt jou gerust in deze tijden van zelfisolatie en hoe zouden wij ons een betere toekomst kunnen voorstellen?'

Mensen die hun ervaringen en dromen willen delen over dit onderwerp en die van anderen willen horen, kunnen zich aanmelden via info@venrayindialoog.nl. Voorafgaand ontvangen ze vervolgens een link waarmee ze kunnen inloggen op Zoom. De deelnemers aan de dialoog moeten dus wel beschikken over een laptop, pc of bijvoorbeeld een iPad met camera en geluid. De onlinedialoog vindt op 5 mei om 14.30 uur en om 19.30 uur plaats. Bij beide dialogen kunnen de deelnemers een halfuur van tevoren inloggen. Het aantal deelnemers is beperkt.

Uit de krant