Afbeelding
Foto: Pixabay

Veiligheidsberaad: vier Koningsdag thuis

Algemeen Coronavirus

Vier Koningsdag thuis en zorg voor elkaar. Die oproep doet het Veiligheidsberaad van burgemeesters.

Het appel wordt gedaan na een weekend waarin het ondanks de coronamaatregelen beduidend drukker was op straat dan de afgelopen tijd.

"Hoewel er gunstige ontwikkelingen in de verspreiding van het coronavirus lijken te zijn, worden er nog steeds mensen ziek en overlijden er elke dag mensen", waarschuwt Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad. "De oproep om vooral thuis te blijven geldt dus ook op Koningsdag." Ook vandaag wordt er opgetreden tegen groepsvorming, bijvoorbeeld op straat, parken of in winkels. "Gelukkig zien we dat de meeste mensen zich nog steeds houden aan de kabinetsmaatregelen en proberen om de afstand van 1,5 meter aan te houden.” Door zo min mogelijk van huis te gaan wordt de kans op verspreiding van het virus beperkt, is het idee.

Bruls: “Ondanks de toegenomen drukte op straat is het beeld dat de 1,5 meter afstand doorgaans door mensen wordt opgevolgd. Met name in stadscentra is de openbare ruimte een aandachtspunt. Winkels hebben hun maatregelen al aangepast, zodat winkelen veiliger is dan een aantal weken gelden. Gemeenten en winkeliers kunnen onder andere bekijken of ze slimme routes in de stadscentra kunnen bepalen, zodat mensen elkaar minder tegenkomen.”

Uit de krant