Venlo-Venray is niet meer te vinden in de top-3 van logistieke hotspots van Nederland.
Venlo-Venray is niet meer te vinden in de top-3 van logistieke hotspots van Nederland. Foto: Archieffoto

Venlo-Venray buiten top-3 logistieke hotspot

Algemeen

Waalwijk heeft de smaak te pakken, want voor de tweede keer is deze regio uitgeroepen tot belangrijkste logistieke hotspot van Nederland. In een enquête, een initiatief van Logistiek.nlgaf een panel van 33 logistieke experts Tilburg-Waalwijk de meeste stemmen. Op plaats twee eindigt West-Brabant. 

Grote verrassing is Almere-Lelystad-Zeewolde, dat op plaats drie terecht is gekomen ten koste van grootmacht Venlo-Venray die voor het eerst in de geschiedenis van deze verkiezing buiten de top-3 is geëindigd.

De regio Tilburg-Waalwijk is voor het tweede achtereenvolgende jaar als beste uit de bus gekomen in deze nationale verkiezing. De logistieke hotspot kreeg van de panelleden de meeste stemmen in drie van de in totaal zeven categorieën op basis waarvan de ranking uiteindelijk tot stand is gekomen. De meeste stemmen scoorde de hotspot in Midden-Brabant in de categorieën: medewerking gemeente, motivatie van personeel en beschikbaarheid infrastructuur. Daarnaast eindigde Tilburg-Waalwijk samen met de logistieke hotspot Utrecht (Lage Weide)-Nieuwegein-Vianen ook als eerste in de subcategorie beste nationale e-fulfilment hotspot.

Bij de vier andere criteria beschikbaarheid personeel, beschikbaarheid grond en panden, bereikbaarheid logistiek knooppunten en duurzaamheid eindigde Tilburg-Waalwijk op achtereenvolgens de vierde, achttiende, zevende en tweede positie.

Meer informatie:

https://www.logistiek.nl/warehousing/nieuws/2020/04/tilburg-waalwijk-prolongeert-logistieke-hotspot-nummer-1-positie-video-101173283

Uit de krant