Opperste concentratie bij de KVW-editie van 2019.
Opperste concentratie bij de KVW-editie van 2019. Foto: Henk Lammen

Streep door Kindervakantiewerk Venray

Algemeen

De 69ste editie van Kindervakantiewerk Venray gaat dit jaar niet door. De afgelasting is een primeur voor het evenement, waar jaarlijks honderden kinderen aan deelnemen. "Het is een trieste primeur. Het was ook een moeilijk besluit, maar we konden op dit moment geen andere keuze maken", vertelt Carole Litjens van KVW-Venray.

In de komende weken wordt bekeken of er een alternatief programma kan worden geboden door de organisatie van Kindervakantiewerk Venray. "Belangrijkste is dat alles verantwoord blijft. We volgen in alle gevallen de richtlijnen van het RIVM."

Kindervakantiewerk Venray is niet de enige organisatie die worstelt in deze crisistijd. Deze week werd ook duidelijk dat het 40-jarig jubileum van Kindervakantiewerk Wanssum, Geijsteren en Meerlo wordt verzet naar 2021. Lieke Arts, een van de organisatoren, weet nog niet hoe de week er zelf uit komt te zien. "We leven met de organisatie van persconferentie naar persconferentie. We wachten nu de berichten van 21 april af. Er gaat op dit moment nog geen streep door onze activiteiten." Kindervakantiewerk Wanssum, Geijsteren en Meerlo vindt plaats van dinsdag 18 tot en met vrijdag 21 augustus.

I  

Uit de krant