Mike Teunissen was zondag de enige Nederlandse deelnemer aan de eerste virtuele Ronde van Vlaanderen. Foto: Bram Berkien / Team Jumbo Visma

Geen ereprijs Teunissen in virtuele Ronde van Vlaanderen

Algemeen

Mike Teunissen uit Ysselsteyn heeft zondag geen ereprijs in de wacht weten te slepen in ‘De Ronde van Vlaanderen 2020: Lockdown Edition’. De eerste editie van de Ronde van Vlaanderen op rollen werd gewonnen door Greg Van Avermaet. Teunissen eindigde als negende.

De Belgische wielrenner van CCC kwam solo over de streep ‘in Oudenaarde’ voor zijn landgenoot Oliver Naesen en de Ier Nicolas Roche. Mike Teunissen (Jumbo-Visma) was de enige Nederlander onder de dertien coureurs die aan de virtuele versie van Vlaanderens Mooiste deelnam. Hij finishte op ruim 2,5 minuut van Van Avermaet, die voor de koers over 32 kilometer 43 minuten en 17 seconden nodig had.

Ook de Belgische klassieker werd vanwege het coronavirus afgelast. Het is voor het eerst dat een wielerorganisator op deze manier een virtuele race tussen profrenners organiseerde. Dertien renners plaatsten zondag thuis hun fiets zonder achterwiel in een moderne versie van een rollerbank, die computergestuurd het ware koersen nabootst.