Henk Willems verraste ook de redactie van Peel en Maas (TV).
Henk Willems verraste ook de redactie van Peel en Maas (TV). Foto: Han Siebers

1000 hartjes voor hardwerkend Venray

Algemeen Coronavirus

Venray werd deze week overspoeld met hartjes. Het symbool van de liefde is bedoeld om iedereen in deze crisistijd een hart onder de riem te steken. "Het is voor ons een kleine moeite geweest, maar het gebaar is groots", vertelt initiatiefnemer Henk Willems.

In totaal worden er 1000 hartjes verspreid in Venray. De hartjes worden geplakt bij onder meer cafés, restaurants, winkels, de ambulancepost en de brandweerkazerne. "We brengen een bezoekje aan zoveel mogelijk instanties die het in deze tijd heel erg moeilijk hebben. Winkeliers hebben het bijvoorbeeld erg zwaar en we willen laten weten dat we ook in deze tijd aan alle ondernemers denken."
Willem is als 'speelcoach' van de Venrayse wijk Brukske vaak in de weer met kinderen. Ook nu heeft hij hulp gekregen van enkele kinderen uit de buurt. "We hebben rood karton gebruikt en in totaal hebben we 1000 hartjes uitgeknipt. We gaan de hartjes alleen met volwassenen uitdelen, anders wordt het te ingewikkeld, maar zonder de kinderen hadden we het uiteraard niet gered."

Willems kan moeilijk stilzitten en dat bleek wel tijdens het ontstaan van deze actie. "Ik zat ook maar thuis en dan begint het bij mij toch te kriebelen. Ik wil iets omhanden hebben en daarom heb ik dit bedacht. Ik vind het leuk als iedereen blij is. Dat hoop ik op deze manier te realiseren. Als is het maar een kleine glimlach. Je staat niet alleen. Dat is een beetje de boodschap die we zo willen overbrengen."

Het is niet de eerste keer dat Willems een deel van de Venrayse steunpilaren in het zonnetje zet. Onlangs plaatste hij ook al een groot hart bij het ziekenhuis in Venray. "Ook de zorgmedewerkers verdienen in deze tijd van het coronavirus een groot applaus. Zij zijn onmisbaar in deze zware periode, daarom heb ik hen al eerder bedankt. Je moet het zo zien: Venray bedankt Venray. Door deze hartjes creëer je wat meer saamhorigheid in de samenleving."


Uit de krant