Jurre en Steef gingen samen op pad.
Jurre en Steef gingen samen op pad. Foto: Eigen foto

Cake voor buren als hart onder de riem

Algemeen Coronavirus

De broertjes Jurre (5) en Steef (3) hebben voor hun buren in het Lamersveld in Venray een plakje cake gebakken en er een tekening bij gemaakt. "De cake hebben we samen in de verschillende brievenbussen gedaan", vertelt moeder Simone van Stokkum.

Een plakje cake door de brievenbus klinkt misschien vreemd, maar volgens Van Stokkum werkte het prima. Ook Jurre en Steef zitten vanwege de coronacrisis thuis. "We hebben daarom ook deze actie bedacht. In onze buurt wonen relatief veel ouderen en die wilden we graag een hart onder de riem steken. Dat is volgens mij wel gelukt."
Die conclusie trekt Van Stokkum onder meer uit de reacties die de broertjes hebben gekregen uit de buurt. "De jongens hebben van bijna iedereen een reactie terug. Reacties kwamen er in de vorm van kaarten, maar we hebben ook boekjes gekregen."

Volgens de moeder hebben Jurre en Steef ook belangrijke lessen geleerd van de actie. "Als je iets liefs doet voor een ander, krijg je iets liefs terug. Dat is de les die ze geleerd hebben."

Samen met hun moeder hebben de jongens de cake vol enthousiasme gebakken. "Toen de cake in de over stond, hebben ze een kaartje erbij gemaakt. Daarna hebben we de cake en het kaartje gebundeld. Zo krijgt iedereen in deze bezorgde en vreemde tijd een positief berichtje. Het is natuurlijk maar een kleine actie, maar in deze tijd zorgt een klein gebaar al voor een grote glimlach. De jongens vonden heet geweldig om te doen en het rondbrengen was ook een succes."

Voorlopig krijgt de actie van Jurre en Steef geen vervolg. "Het was hartstikke leuk om te doen en de reacties waren helemaal geweldig, maar we hebben tot nu toe niks nieuws bedacht. Wellicht komt dat nog."

Afbeelding

Uit de krant