De tijdelijke nieuwe locatie van de HAP in Venray.
De tijdelijke nieuwe locatie van de HAP in Venray. Foto Cohesie

Huisartsenpost Venray verhuist naar VieCuri Venray

Algemeen Coronavirus

De Huisartsenpost (HAP) Venray verhuist maandag 30 maart naar een (tijdelijke) nieuwe locatie met een grotere capaciteit in behandelkamers. "Deze locatie is gevonden in VieCuri Venray. Tot verhuizing is overgegaan om te kunnen waarborgen dat we komende periode over voldoende fysieke ruimte blijven beschikken op de HAP in Venray. De HAP in Medische Centrum De Wieënhof is gedurende deze periode gesloten", meldt een woordvoerder van huisartsencoöperatie Cohesie U.A.

De verwachting is dat de corona-epidemie Nederland nog zo’n drie tot zes maanden in zijn greep houdt. "We willen er maximaal op voorbereid zijn deze periode goed door te komen. Vanaf vanavond is HAP Venray, op de nieuwe locatie, daarom tevens alle avond-, nacht- en weekenduren (ANW-uren) geopend, waar deze voorheen in de avonden en weekenden tot 23.00 uur geopend was. Deze grotere HAP maakt het mogelijk om snel en adequaat de juiste zorg aan de (potentiële) COVID-19 patiënten in onze regio te bieden. We noemen deze HAP daarom de 'Corona HAP'. Daarmee wordt de patiëntveiligheid geborgd en de regie behouden over de verdeling van noodzakelijke COVID-19-zorg."

Patiënten in Noord-Limburg die in ANW-uren (spoed-)zorg nodig hebben volgen het reguliere proces. Zij kunnen bellen met het bekende telefoonnummer van de spoedpost; 0900-8818. Daarna volgt een telefonische triage; middels een serie vragen kan de assistent aan de telefoon bepalen of het voor de patiënt nodig is om naar de huisartsenpost te komen. Soms kan de conclusie ook zijn dat de dienstdoende arts een visite aflegt óf dat de klachten kunnen wachten tot de volgende werkdag waarop de eigen huisarts kan worden gebeld. 

Deze triage is nu specifiek toegespitst op het scheiden van patiëntenstromen in COVID-verdacht of niet COVID-verdacht. COVID-verdachte patiënten worden ingepland op het spreekuur op de Corona HAP in Venray. Patiënten die met andere/reguliere zorgvragen bellen, maar ook klachten hebben die passen bij een mogelijke COVID-besmetting (zoals koorts, hoesten, benauwdheid of neusverkoudheid), worden tevens ingepland op de Corona HAP in Venray. Alle andere zorgvragen worden gezien op de huisartsenpost in Venlo. Het is pertinent niet de bedoeling zonder afspraak naar de Corona HAP toe te gaan, bel voor de eigen veiligheid altijd eerst.

De locatie is gelegen aan de achterzijde van het VieCuri-complex (Merseloseweg 130, 5801 CE Venray) en is via de leverancierstoegang bereikbaar, volg de borden ’Rode HAP Venray’. Op de route vind je tevens borden die de parkeerplaats voor de HAP-locatie aangeven. De parkeerplaatsen direct vóór de deur blijven vrij voor patiënten en de ambulance. De assistent zal de patiënt telefonisch duidelijke aanwijzingen geven waar hij/zij zich kan melden.

Openingstijden HAP Venray & HAP Venlo (enkel bezoeken na telefonische afspraak):
Op werkdagen (maandag t/m vrijdag) van 17:00 uur tot 8:00 uur.
In het weekend van vrijdag 17:00 uur tot maandag 8:00 uur.

Uit de krant