Zònnestraole van Geluk is komende zaterdag en zondag om 15.00 uur op Peel en Maas TV te zien.
Zònnestraole van Geluk is komende zaterdag en zondag om 15.00 uur op Peel en Maas TV te zien. Foto: Jan Linskens

Zònnestraole van Geluk op Peel en Maas TV

Algemeen

Op Peel en Maas TV is zaterdag 4 en zondag 5 april om 15.00 uur de musical Zònnestraole van Geluk te zien.  Dit mede op verzoek van meerdere activiteitencentra van verzorgings- en verpleegtehuizen en ouderenbonden in de gemeente Venray, die de redactie van Peel en Maas TV vroegen om in deze coronatijd, waarin veel mensen alleen thuis zitten en alle activiteiten zijn geschrapt, meer lokale tv-items  en -reportages uit te zenden. 

Om aan de vraag vanuit de samenleving tegemoet te komen, hebben de Commissie Klatergold, vastelaovesvereniging De Piëlhaas, Schouwburg Venray en Peel en Maas TV de krachten gebundeld en besloten de musical twee keer op tv uit te gaan zenden. 

De musical werd in november 2015 in het kader van het 7x11 jubileum van De Piëlhaas opgevoerd. Het verhaal speelt zich af in de jaren vijftig. Net na de oorlog vinden er grote veranderingen plaats in Venray. De wederopbouw zorgt voor veel nieuwe gezichten in het dorp. Arbeiders uit alle windstreken werken mee aan een spoedig herstel. In het dorpscafé van de familie Vermeulen wordt dit alles besproken. Vader Sjang en Moeder Marie hebben twee dochters. De oudste (Renate) is getrouwd, heeft kinderen en leidt haar eigen ‘luxe’ leventje. De jongste (Anna) is zoekende en helpt een handje mee in het café. Als op een dag een groep jonge mannen uit het Westen, tijdelijk werkzaam in de bouw, de kroeg binnentreedt is niet iedereen even enthousiast. De oude, wijze en eigenzinnige meneer Hoex wijst Anna er echter op dat ze het leven moet vastpakken. Tijdens een dansavond valt de jongste dochter voor de charmes van de buitenstaander, Joost, één van de Hollanders. De familie ziet een romance tussen hen beide niet zitten, ze hopen dat het snel overwaait en dat ze haar geluk in de liefde in Venray vindt. Het hele café bemoeit zich ermee, terwijl Anna voor de keuze wordt gesteld. Kiest ze voor haar nieuwe liefde en gaat ze mee naar Amsterdam? Of blijft ze in Venray..?

Laat je meeslepen door de herkenbare Venrayse carnavalsliedjes, een nostalgisch tijdsbeeld en een prachtig verhaal vol humor, trots, liefde en geluk…

Uit de krant