Luc Winants beantwoordt ook komende week weer vragen over corona in de studio van Peel en Maas TV. Zijn verzoek: stuur ook limericks in!
Luc Winants beantwoordt ook komende week weer vragen over corona in de studio van Peel en Maas TV. Zijn verzoek: stuur ook limericks in! Foto: Jonathan Vos

Burgemeester: stuur vragen en limericks over corona in

Algemeen Coronavirus

Stuur een limerick in, met daarin verwerkt een plaatsnaam, volgens het rijmschema A-A, B-B, A. Die oproep deed burgemeester Luc Winants afgelopen week in deel twee van de uitzending over de coronacrisis. 

Voor dit programma kunnen burgers nog altijd nieuwe vragen over corona  mailen, die de Venrayse burgervader komende week vervolgens weer probeert te beantwoorden. 

De oproep is dus: wees creatief met taal. Uit je gevoel in de limerick, het liefst met een link naar het huidige coronavirus. Wat doet het met je? Hoe voel je je? Wat betekent het virus voor je bedrijf, club of gezinsleven? Wat mis je? Ook de redactie van Peel en Maas boog zich, aan de vooravond van het 140-jarig bestaan van het nieuwsblad op vrijdag 27 maart 2020, over de vraag van de burgemeester. 

Henk Baltussen:
Corona domineert ook in Venray de krant
Alle hens aan dek in het Roojse land
Voor de redactie zijn het bijzondere tijden
Maar we moeten elkaar wel mijden
Ja, het schept een speciale band

Ron Koenen:
Er was eens een krant in Rooj
Die vindt lokaal nieuws heel mooi
Ze schrijft al 140 jaar
Voor haar trouwe abonnees, zonder veel gemaar
Maar vanwege corona is dat nu een heel geklooi.

Vragen en limericks graag sturen naar e-mail: redactie@peelenmaasvenray.nl


Uit de krant