De Hartgroep heeft al haar activiteiten per direct gecanceld vanwege het coronavirus.
De Hartgroep heeft al haar activiteiten per direct gecanceld vanwege het coronavirus. Foto: Persfoto Hartgroep

Hartgroep: mantelzorgbrunch en andere activiteiten per direct afgelast

Algemeen Coronavirus

Het bestuur van de Hartgroep heeft dinsdagochtend in een crisisoverleg besloten vanwege het coronavirus alle activiteiten in alle provincies per direct af te gelasten.

Dit met het oog op de veiligheid én gezondheid van haar achterban en de vele vrijwilligers. “Het laatste wat wij willen is dat er hart- en vaatpatiënten en andere chronisch zieken door onze lotgenotenactiviteiten besmet zouden geraken met het coronavirus. De Hartgroep is vertegenwoordigd in alle provincies van Nederland en maakt regelmatig ook stedentrips. Het risico is te groot en het is dan ook verstandig om nu vooral binnen te blijven. Wij zijn als organisatie nu druk bezig met het organiseren van onze jaarlijkse mantelzorgbrunches, die inmiddels niet alleen in Venray, maar in vele plaatsen in het land op de derde zaterdag van de maand mei gehouden worden. Het organiseren ervan is een drukke bezigheid, met veel overleggen en het schouwen van geschikte locaties. Ook deze mantelzorgbrunches zullen dit jaar geen doorgang kunnen vinden, het organiseren lukt momenteel niet en het is nog maar de vraag of er tegen die tijd grotere groepen wél bij elkaar mogen komen", meldt oprichter en bestuurder Randy Roso-Ruoff. 

De Hartgroep is van en voor mensen met een hart- of vaatziekte en hun naasten. De Hartgroep richt zich zowel landelijk als regionaal onder meer op belangenbehartiging, informatievoorziening, lotgenotencontacten en leefstijlmanagement. Voor meer informatie kijk op www.hartgroep.nl.

Uit de krant