Afbeelding
Foto: Persfoto

Vooral telefonisch contact met huisartsenpraktijken

Algemeen Coronavirus

Medewerkers van de Huisartsenpraktijken Noord-Limburg wordt geadviseerd vooral telefonisch contact te hebben met patiënten en persoonlijk contact te beperken. Dat laat de Coöperatie Cohesie in een persbericht weten.

Patiënten wordt gevraagd telefonisch een afspraak te maken alvorens de huisartsenpraktijk te bezoeken. Op deze manier willen de huisartsenpraktijken besmettingen van het coronavirus zoveel mogelijk beperken. Bij bezoek aan de praktijk, na telefonische afstemming, wordt begeleiding beperkt tot slechts een persoon per patiënt. Vooralsnog zijn er tot 1 april geen inloopspreekuren. Waar mogelijk wordt een telefonisch consult uitgevoerd bij chronische patiënten.

Naar aanleiding van de verscherpte maatregelen die de regering heeft genomen, heeft het corona-crisisteam van Cohesie enkele adviezen afgegeven aan alle huisartsenpraktijken in Noord-Limburg. Primaire doel is om onnodige blootstelling bij kwetsbare ouderen of mensen met een verminderde weerstand te voorkomen en om zorgverleners te beschermen. De afgegeven adviezen moeten er daarnaast aan bijdragen dat de noodzakelijke huisartsenzorg nooit in het geding komt. 'Wij hopen op begrip, maar roepen inwoners, patiënten en werkgevers tevens op om deze adviezen en getroffen maatregelen door huisartsenpraktijken ter harte te nemen, te respecteren en op te volgen', zo stelt de Coöperatie Cohesie.

Uit de krant