Vreugde bij de spelers van SV Venray na de gelijkmaker van Niek Versteegen.
Vreugde bij de spelers van SV Venray na de gelijkmaker van Niek Versteegen. Foto: Rikus ten Brücke

Foto's en video: Venray klaar voor derby

Algemeen Fotoalbums Video

Na drie zeges op rij, speelde SV Venray afgelopen zondag gelijk tegen Venlosche Boys: 2-2. Met het punt schiet Venray weinig op. Het elftal van trainer Frans Koenen blijft hangen op de negende plek in de eerste klasse D met achttien punten uit zestien duels. "Het is een terechte uitslag. In de slotfase konden we het duel ook nog verliezen", vertelde Venray-trainer Frans Koenen na afloop.

Venray schoot wel uit de startblokken op sportpark De Wieën. Venray-aanvoerder Stijn Brinkman speelde de vrijstaande Stan Kersten aan en de buitenspeler kon de bal redelijk gemakkelijk in het doel schuiven achter Venlosche Boys-doelman Ruud Stienen. "We gingen er eens goed voor zitten", vervolgde Koenen. "We dachten: nu doordrukken en we kunnen het duel naar ons toe trekken. Maar het liep helaas voor ons allemaal iets anders." Niet veel later was de stand immers alweer in evenwicht. Ruben Peulen vond Sjors Boots en hij haalde doeltreffend uit namens de bezoekers: 1-1.

Zowel Koenen als Van der Coelen kon leven met een gelijkspel in Venray

Nog in de eerste helft kwam Venlosche Boys, onder leiding van de Venrayse trainer Sjoerd van der Coelen, op voorsprong. Bram Kersten verspeelde de bal en de bezoekers konden via Auke Houben overnemen. Houben stuurde Bob Hoveling in de diepte en de aanvaller was niet meer te achterhalen voor Venray-verdediger Robert Willemse. Hoveling schoot de bal uiteindelijk hard voorbij Sam Stiphout. Even daarvoor kreeg ook de thuisploeg nog een goede mogelijkheid, maar Stienen keerde een inzet van Stan Kersten ternauwernood.

Na rust profiteerde Niek Versteegen al snel van een fout van Venlosche Boys. Rody van de Heuvel wilde de bal terugspelen op zijn doelman, maar Versteegen onderschepte zijn pass. De topscorer van Venray omspeelde Stienen en schoof de bal makkelijk in het lege doel. Versteegen maakte alweer zijn dertiende treffer van het seizoen. In het restant van de tweede helft krijgen vooral de bezoekers uit Venlo nog enkele grote kansen om het duel naar zich toe te trekken.

Van der Coelen kon net als zijn collega Koenen leven met een gelijkspel, maar de Venraynaar plaatste wel een kanttekening. "Ik denk dat wij de beste kansen hebben gehad. Dus wat dat betreft maakten wij het meeste aanspraak op de drie punten, maar gezien het verdere spel van beide ploegen is 2-2 terecht."

SV Venray speelt donderdagavond (5 maart) in Venray voor de districtsbeker tegen Sportclub Susteren. Het duel in de achtste finale van het bekertoernooi begint om 20.00 uur. Daarna staat voor Venray de derby tegen hekkensluiter SSS'18 op het programma. Die wedstrijd wordt zaterdag om 19.30 uur gespeeld op sportpark De Wieën.

SV Venray-Venlosche Boys 2-2 (1-2). Doelpunten Venray: Stan Kersten en Niek Versteegen.

Opstelling SV Venray: Stiphout; Jarno Peeters, Van Dijck, Willemse, Van Hout (67. Jesse Peeters); Vullings (59. Vievermans), Bram Kersten, Brinkman; Verlinden (80. Van de Voort), Versteegen, Stan Kersten.