Mike Teunissen eindigde zaterdag als zesde in Omloop Het Nieuwsblad.
Mike Teunissen eindigde zaterdag als zesde in Omloop Het Nieuwsblad. Foto: Bram Berkien / Team Jumbo Visma

Mike Teunissen zesde in Omloop Het Nieuwsblad

Sport

Mike Teunissen is zaterdag als zesde geëindigd in de Belgiesche openingsklassieker Omloop Het Nieuwsblad. De Ysselsteynse renner van Jumbo-Visma sprong op zeventig kilometer voor de finish mee met zeven andere renners in de kopgroep van de dag.

Jasper Stuyven won. In de slotfase verschalkte de Belg zijn na de Muur van Geraardsbergen overgebleven mede-aanvallers Yves Lampaert en Søren Kragh Andersen. Daar reden Lampaert en Stuyven bij de medevluchters weg en kon alleen de Deen Søren Kragh Andersen van Sunweb nog aanhaken. Bij het binnenrijden van Ninove moest Kragh de twee Belgen laten gaan. Stuyven won de sprint van kop af aan. Teunissen, die de koplopers moest laten gaan op de Muur, bleef het peloton nog net voor en eindigde als zesde.

"Ik had al voor de Muur aangegeven dat ik me minder begon te voelen", meldt Mike Teunissen op zijn website. "Zo wisten ze (zijn ploegmaats, red.) dat ze weer mochten gaan koersen. Op die manier kon ik me dan ook wat meer kon sparen. Maar ja …, het is niet zo dat je daardoor ineens gemakkelijk over de Muur gaat. Helaas bleek ik daar niet meer goed genoeg voor. Maar verder ben ik wel tevreden over de Omloop. Of mijn wedstrijdprogramma in Italië doorgaat, moet ik gewoon afwachten. Gelukkig waren vandaag de berichten over coronamaatregelen wat positiever. De beslissing wordt in ieder geval zo laat mogelijk genomen."

Uit de krant