Heidi Disveld- de Mulder is onderscheiden met de Meerlose Zilvervos.
Heidi Disveld- de Mulder is onderscheiden met de Meerlose Zilvervos. Persfoto

Zilvervos voor Heidi Disveld

Carnaval/Vastelaovend

Carnavalsvereniging De Vöskes Meerlo heeft op voordracht van de Zilvervoscommissie tijdens de jaarlijkse revue de hoogste dorpsonderscheiding, de Zilvervos, uitgereikt aan Heidi Disveld- de Mulder (43).

De bij deze onderscheiding behorende versierselen werden haar overhandigd door prins Serge I (Coenders) van De Vöskes. De in Venray geboren Heidi Disveld – de Mulder, getrouwd met Alex, moeder van Mauk (15) en Nol (13), ontving de hoogste dorpsonderscheiding van Meerlo, De Zilvervos, voor haar onmetelijke inzet voor de dorpsgemeenschap Meerlo en daarbuiten. Ze kreeg deze hoogste dorpsonderscheiding mede voor haar initiatief om in Meerlo met succes een 24 uur durende wandelestafette te houden onder de naam Samenloop voor Hoop.

Door haar immense inzet en bevlogenheid wist zij vele honderden vrijwilligers en deelnemers te mobiliseren voor deze grootse manifestatie ten behoeve van KWF Kankerbestrijding. Van elk gezin was wel iemand actief betrokken bij de maandenlange organisatie en/of bij de uitvoering van dit evenement. Samenloop voor Hoop in het weekend van 25 en 26 mei 2019 werd niet alleen financieel een groot succes voor de kankerbestrijding, maar was ook een demonstratie van onderlinge solidariteit in Meerlo. Nooit eerder beleefde Meerlo zo'n groots evenement met een regionale uitstraling. Heidi Disveld – de Mulder was het hart van de organisatie.

Naast de organisatie van Samenloop voor Hoop is ze ook onder andere vrijwillig actief bij De Truckrun, de gezamenlijke collecte in Meerlo en meerdere dorpsevenementen voor de jeugd.

Uit de krant