Bjorn & Mieke treden komende zaterdag (ook) op tijdens de Roetsj en Iensjekke in Venray.
Bjorn & Mieke treden komende zaterdag (ook) op tijdens de Roetsj en Iensjekke in Venray. Archieffoto Peel en Maas

Roetsj en Iensjekke start vastelaovend Venray

Carnaval/Vastelaovend

De Heineken Vastelaovesroetsj en Iensjekke luiden op zaterdag 22 februari de vastelaovend in Venray in met optredens van meerdere bekende artiesten uit de vastelaoveswereld.

Op het Schouwburgplein staan vanaf 12.11 uur Marleen Rutten, Bjorn & Mieke en Toddezèk en tal van andere artiesten op de bühne. De artiesten van het Kiender Liedjes Festival, het Tiener Vastelaovend Kónkoer en de liedjeswinnaars van De Piëlhaas maken het programma compleet, samen met huisband Schik.

Om 14.00 uur begint op de Grote Markt vervolgens Iensjekke met optredens van Marleen Rutten, Bjorn & Mieke, Toddezèk en Kartoesj. Ook hier zijn de artiesten van het Kiender Liedjes Festival, het Tiener Vastelaovend Kónkoer en de liedjeswinnaars van De Piëlhaas present. De Rosentaler maken het muzikale Iensjekke-plaatje compleet. Het complete programma staat op de Facebookpagina van de Roetsj en Iensjekke.

Het Gouden Leeuwpad is die dag voor het publiek gesloten aan de kant van het Henseniusplein. Bewoners kunnen via het Gouden Leeuwplein gewoon hun woning bereiken. Er zijn extra toiletten te vinden links van de schouwburg, ter hoogte van de Rabobank. Ook dit jaar is eigen drank, glas en blik verboden. Ook grote vlaggen of spandoeken mogen de pleinen niet op. Voor vragen kan men terecht bij de organisatie, herkenbaar aan hun rode truien en gele bodywarmers. Het verzoek is om de instructies van de organisatie, beveiliging, politie en hulpdiensten te volgen.

Uit de krant