Afbeelding
Foto: Antoon Jeuken

Foto's en video: Carnaval in huiskamer

Algemeen Fotoalbums Video

De Huiskamer in Residence De Stek in Castenray werd dinsdagochtend officieel geopend. De ontmoetingsruimte is een plek waar de senioren uit het dorp in alle rust samenkomen voor activiteiten.

Elke tweede dinsdag van de maand worden er activiteiten gepland in De Huiskamer. Deze week werd de ruimte versierd voor het naderende carnavalsfeest.

Tiny Arts, Nelly Emonts en Marian Houwen behoren tot de kartrekkers van De Huiskamer in het woon- zorgcomplex met vijf bewoners. "Van de bewoners mogen er iedere week wel activiteiten gepland worden. Ook senioren uit het dorp zijn van harte welkom om de activiteiten bij te wonen. Er worden spelletjes gespeeld, maar het is ook de bedoeling om bijvoorbeeld een wandeling te maken als het wat mooiere weer is. De bewoners zijn vrij in de keuze van hun activiteiten. Alles gebeurt in een ongedwongen sfeer", vertelt Tiny Arts enthousiast.

De activiteiten worden gesteund door een groep vrijwilligers. In totaal gaf een groep van ruim veertig vrijwilligers aan een steentje bij te willen dragen aan De Huiskamer. "Niet iedere vrijwilliger kan aanwezig zijn op de dinsdag. We kijken of we in de toekomst ook in de weekenden of in de avonduren activiteiten kunnen organiseren. We gaan nu eerst kijken of het goed loopt op dinsdag en dan kunnen we het in de toekomst wellicht verder ontwikkelen. De eerste ochtend is in ieder geval geslaagd."

Ook vrijwilligers droegen hun steentje bij aan de carnavalsuitstraling van De Huiskamer.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant