De Rooyse Wissel neemt deel aan de landelijke open dag in tbs-klinieken.
De Rooyse Wissel neemt deel aan de landelijke open dag in tbs-klinieken. Foto: archief Peel en Maas

Open dag Rooyse Wissel

Algemeen

Eén keer in de twee jaar houdt TBS Nederland een open dag in tbs-klinieken. Dit jaar vindt de open dag plaats op zaterdag 21 maart. De Rooyse Wissel neemt ook weer deel aan het landelijke open huis.

Tijdens de open dag krijgen bezoekers de kans een kijkje te nemen achter de muren en antwoord te krijgen op vragen over tbs, behandeling en veiligheid.  Het bezoek aan de Rooyse Wissel start op het Plein, de centrale plek in de kliniek. Daar is een informatiemarkt ingericht. Medewerkers en patiënten leiden de bezoekers rond door de kliniek. Er wordt een bezoek gebracht aan een woonafdeling en aan de werkzalen, er wordt een therapiesessie bijgewoond en bezoekers gaan in gesprek met de patiëntenraad. Het programma duurt 2,5 uur.

Inschrijven voor de open dag is verplicht en kan van maandag 17 februari 8.00 uur tot en met zondag 1 maart via www.tbsnederland.nl. Het aantal plaatsen is beperkt en vol is vol. De minimumleeftijd voor deelname is 12 jaar. Personen onder de 18 jaar krijgen alleen toegang als zij worden begeleid door een volwassene. Voor aanmelding zijn van alle bezoekers de nummers van hun legitimatiebewijs, hun adresgegevens en geboortedatum nodig.

Uit de krant