De winnaars uit Castenray, samen met wethouder Anne Thielen, burgemeester Luc Winants en gouverneur Theo Bovens.
De winnaars uit Castenray, samen met wethouder Anne Thielen, burgemeester Luc Winants en gouverneur Theo Bovens. Foto: Jan Strijbos

De Stek uit Castenray winnaar Kern met Pit Trofee Limburg

Algemeen

Woonzorgcomplex Residence de Stek uit Castenray heeft afgelopen zaterdag de Kern met Pit Trofee voor Limburg in de wacht gesleept. Dankzij de inzet van een betrokken groep inwoners uit Castenray werd een oude, leegstaande school omgebouwd tot ontmoetingsruimte en vijf appartementen voor zorgbehoevende inwoners. Afgelopen juli werd de Stek geopend. Op 28 maart strijden ze samen met alle provinciale winnaars om de landelijke titel.

Kern met Pit daagt mensen uit om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. Het kan om allerlei ideeën gaan: van het opzetten van een buurtmoestuin tot het organiseren van een dorpstoneelstuk. Als het de directe omgeving maar verbetert of een impuls geeft. Kern met Pit ondersteunt hierbij. Lukt het om het project binnen 1 jaar te realiseren, dan ontvangen de initiatiefnemers 1000 euro en het Kern met Pit-predicaat. Vanuit Venray deden naast Castenray, ook de Speelbuurt Ysselsteyn, de Vita-fiets van de dorpsraad Oirlo/Castenray en het verfraaien van de dorpskern in Vredepeel mee. Zij ontvingen allemaal het predicaat en 1000 euro.

Ook startten zaterdag de nieuwe initiatieven voor 2020. Vanuit de gemeente Venray doen de volgende projecten mee voor het Kern met Pit-predicaat: Blitterswijck met een nieuw gildehuis op het Gildeterrein, Merselo met het Leerpad Loobeek, Castenray met de huiskamer en trimtoestellen bij Residence de Stek en Leunen met een jubileumconcert voor het 100-jarig bestaan.

Donderdag in Peel en Maas een uitgebreid verslag. 

Uit de krant