Leden van Lionsclub Venray verkochten twee weekenden stroopwafels.
Leden van Lionsclub Venray verkochten twee weekenden stroopwafels. Foto: Henk Lammen

Foto's: 2000 euro voor lokale doelen

Algemeen Fotoalbums

Venray | Ook dit jaar was de stroopwafelverkoop van Lionsclub Venray op de Grote Markt in Venray een succes. Ondanks het af en toe wat regenachtige weer werd er weer een mooi bedrag, naar schatting een kleine 2000 euro, opgehaald voor de vier lokale doelen.

Lionsclub is een charitatieve club waarvan de leden op vriendschappelijke basis samenwerken, dus zonder politieke, godsdienstige of beroepsmatige verbondenheid. Deze serviceclubs maken deel uit van de wereldwijde associatie Lions International. Op vrijwillige basis ontplooien de leden initiatieven voor een betere samenleving. Wereldwijd telt de organisatie bijna 1,35 miljoen leden, waarmee ze 's werelds grootste serviceorganisatie is.

Tijdens de afgelopen twee weekenden waren leden van Lionsclub Venray op de Grote Markt in de weer om de stroopwafels aan de man of vrouw te brengen. Dit jaar werd de verkoop van stroopwafels opnieuw gecombineerd met de promotie van Brulbier. Dit is een nieuw door de Lionsclub Venray ontwikkelde serie van bieren die, in gelimiteerde oplagen, in België worden gebrouwen. De drie Brulbieren, Blond, Bruin en Tripel, werden in een cadeauverpakking aangeboden waarbij de gehele opbrengst naar de lokale Venrays goede doelen gaat (www.brulbier.eu). De vier goede doelen van 2019 zijn logeerhuis De Kapstok, speeltuin Speelvlak, Voedselbank Limburg-Noord en de duofiets Oirlo/Castenray.

"De naam Brul is een verwijzing naar de leeuw van de Lions, maar staat ook voor de schreeuw om aandacht voor de kleine en grote noden in onze samenleving. Daar wil de Lionsclub Venray onder het motto We serve iets aan doen. Niets blijft er aan de strijkstok hangen. Ieder jaar kiezen we één of meer goede doelen in Venray die we met de opbrengst van Brulbier steunen. We steunen géén commerciële activiteiten en we richten ons op doelen waar meerdere mensen in Venray en omgeving bij gebaat zijn", aldus initiatiefnemer Robert Janssen.

"Vier mooie lokale doelen waar vele enthousiaste vrijwilligers zich voor inzetten. Het is dan ook mooi om te zien dat de donaties goed terechtkomen bij mensen en instellingen waar deze donaties echt het verschil maken. Het zou mooi zijn als we de stroopwafels en de cadeauverpakking Brulbier in 2020 ook via het Venrayse bedrijfsleven in de kerstpakketten voor de medewerkers kunnen krijgen", aldus Janssen.

Steun aan lokale doelen

"Zo krijgen we meer exposure voor het lokale bier waar op deze manier meer Venrayse gezinnen van kunnen genieten en waarmee tegelijk lokale goede doelen worden gesteund, ook na de kerstperiode", aldus Rutger van Dooren van Lionsclub Venray. "Het is dan ook niet voor niets dat alle leden van Lionsclub Venray zich elk jaar weer opnieuw inzetten om het Venrayse publiek te enthousiasmeren voor de stroopwafels en het Brulbier om zo Venrayse goede doelen te promoten. Ik wil namens Lionsclub Venray dan ook iedereen bedanken voor de steun die we ook dit jaar weer mochten ontvangen. En graag tot volgend jaar!"

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant