Afbeelding
Foto: Henk Lammen

Fons Steggink nieuwe directeur BiblioNu

Algemeen

Fons Steggink (33) is vanaf 1 februari 2020 de nieuwe directeur-bestuurder van BiblioNu. Na een intensieve selectie heeft de Raad van Toezicht voor hem gekozen. Steggink woont in Oirschot en is nu nog werkzaam als adviseur Digitale Geletterdheid bij Bibliotheek Eindhoven.

'Uit de gesprekken met Fons en de contacten met zijn referenten is gebleken dat hij de bibliotheekbranche uitstekend kent en dat hij beschikt over goede ideeën voor de toekomst van onze bibliotheek', meldt de Raad van Toezicht van BiblioNu in een persbericht. Ook de personeelsvertegenwoordiging van BiblioNu was betrokken bij deze gesprekken en de keuze.

"Ik vind het geweldig dat BiblioNu mij de kans geeft om leiding te geven aan de verdere transitie van de bibliotheken in Horst aan de Maas en Venray", zegt Fons Steggink. "Eigentijdse bibliotheken. Bibliotheken van nu met respect voor de medewerkers en hun reeds geleverde inzet. Het bouwen van een sterk netwerk en als ambassadeur gaan staan voor BiblioNu: dat is een rol die mij ligt. Cultuur verrijkt, verdient, verbindt, vernieuwt en verzacht, zoals ook beschreven in het cultuurmanifest van Eindhoven. Ik kan niet wachten om mijn bijdrage te gaan leveren aan deze bibliotheken van nu."

Uit de krant