Logo peelenmaasvenray.nl
Rob Timmerman, vrijwilliger in vluchtelingencrisis.
Rob Timmerman, vrijwilliger in vluchtelingencrisis. (Foto: Persfoto)

Dilemma's op Middellandse Zee

Rob Timmerman (1975) ontfermt zich als vrijwilliger over de meest kwetsbaren onder de tienduizenden vluchtelingen in Griekse opvangkampen. Maar ook op de Middellandse Zee, waar hij als schipper op een reddingsboot kinderen, vrouwen en mannen behoedt voor een wrede verdrinkingsdood. Hij was betrokken bij de redding van meer dan 2.000 mensen.

Gedurende een presentatie in Schouwburg Venray op zondag 12 januari laat hij zien hoe hij dat doet. En zo zijn leven meer betekenis geeft. Aanvang 15.00 uur, toegangskaarten kosten 5 euro. Reserveren kan via de agenda van de Schouwburg Venray: www.schouwburgvenray.nl. De presentatie is een initiatief van het Mondiaal Platform Venray in samenwerking met Xavier Friesen van Bouwstenen voor Zambia. Tijdens reizen met zijn ouders zag hij dat veel kinderen heel veel minder kansen hebben op een mooie toekomst. Om zijn steentje bij te dragen besloot hij in groep 8 van de basisschool om vrijwilligerswerk te gaan doen op een schooltje in Zambia. Meer weten: www.bouwstenen-zambia.nl.

Donderdag in nieuwsblad Peel en Maas meer informatie over de presentatie. 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten