<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=peelenmaasvenray.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=580,581,582,586" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo peelenmaasvenray.nl
Archieffoto werkzaamheden Ooijen-Wanssum
Archieffoto werkzaamheden Ooijen-Wanssum (Foto: Wim Wijnhoven)

Ooijen-Wanssum wint Waterinnovatieprijs 2019

Tijdens het Waterinnovatiefestival, donderdag  in de Werkspoorkathedraal in Utrecht, is de Waterinnovatieprijs 2019 uitgereikt. Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum sleepte met twee innovatieve dijkontwerpen de juryprijs in de categorie Waterveiligheid in de wacht.

Voor de uitvoering van Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum zijn twee nieuwe innovatieve dijken ontwikkeld: de steilranddijk en de hogegronddijk. Deze dijken zijn uniek in hun soort omdat ze bijna volledig opgaan in het landschap. De steilranddijk heeft een erosiebuffer die er voor zorgt dat de dijk een natuurlijke uitstraling krijgt.

De hogegronddijk is ingepakt in een glooiende heuvel en bijna niet herkenbaar als dijk. De grond op de dijk is zelfs geschikt voor recreatie, landbouw of natuur. Zo dragen deze nieuwe dijken niet alleen bij aan de hoogwaterveiligheid van het gebied maar passen ze ook nog eens perfect in het landschap van Ooijen-Wanssum. De dijken zijn tot stand gekomen met behulp van gebiedseigen grond, waardoor er sprake is van een duurzame dijkversterking. Door het robuuste ontwerp van de dijken is bovendien minder beheer nodig dan bij traditionele dijken.

De Unie van Waterschappen reikt jaarlijks de Waterinnovatieprijs uit aan projecten die uitblinken in innovativiteit. De projectdirecteuren Theo Reinders van Projectbureau Ooijen-Wanssum en Jules Janssen van Mooder Maas mochten de prijs, een glaskunstwerk van kunstenaar Gert Bullée, in ontvangst nemen. 

"We zijn bijzonder trots dat we samen met onze partners deze nieuwe dijken hebben kunnen realiseren in Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum. De innovatieve dijken zijn tot stand gekomen dankzij optimale samenwerking tussen Projectbureau Ooijen-Wanssum, Mooder Maas (combinatie Dura Vermeer en Ploegam), Waterschap Limburg, Fugro, H+N+S Landschapsarchitecten en POV Dijkversterking met Gebiedseigen Grond", aldus Theo Reinders.

Jules Janssen vult aan: "De waardering van bewoners van het gebied dat we opleveren, is voor ons het grootste compliment. Dat we daar nu deze prestigieuze prijs op het gebied van waterveiligheid aan toe mogen voegen, is een prachtige kroon op onze samenwerking." In 2018 mocht Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum al de Ruimtelijke Kwaliteitspluim in ontvangst nemen vanwege de continue aandacht voor kwaliteit, van idee tot uitvoering.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=peelenmaasvenray.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=580,581,582,586" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=peelenmaasvenray.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=580,581,582,586" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>