Opluchting bij Venray (video)

Venray | Na negen wedstrijden zonder zege klonk er zondagmiddag eindelijk gejuich bij SV Venray. Het elftal van trainer Frans Koenen boekte in Venray tegen De Ster de eerste overwinning van het seizoen: 4-3. Dankzij de overwinning is Venray niet langer de hekkensluiter van de eerste klasse D. Venray heeft de rode lantaarn overgedragen aan SSS'18.

"Deze zege is echt heel belangrijk voor ons", vertelt Bram Vievermans opgelucht. De buitenspeler was zelf belangrijk met een doelpunt en een assist. "We hebben er lang op moeten wachten, maar deze overwinning is verdiend. Nu moeten we het goede gevoel vasthouden."

Venray kwam zondagmiddag stroef uit de startblokken. De thuisploeg kwam zelfs in de 21ste op achterstand. Boyd Stoffels maakte de 0-1 uit de eerste mogelijkheid voor De Ster. Stoffels verschalkte Venray-doelman Sam Stiphout op aangeven van Guillermo Lange. Niet veel later werd de ellende nog groter voor Venray en maakte Randy Wanten zelfs 0-2. Zo leek een nieuwe deceptie voor Venray in de maak, maar de ploeg weigerde zich gewonnen te geven.

Nog voor rust werd de schade gerepareerd. Niek Versteegen was verantwoordelijk voor de aansluitingstreffer: 1-2. Hij was alert toen De Sterk-keeper Ruud Schuman een schot van Stan Kersten onvoldoende verwerkte. Een paar minuten later is Versteegen de aangever. Hij zet de bal voor en bij de tweede paal kan verdediger Robert Willemse de 2-2 tegen de touwen werken. "In eerste instantie denk je: Het wordt weer zo'n middag. We kunnen de wedstrijd gelukkig nog voor rust in evenwicht brengen. We krijgen dan ook weer vertrouwen in een goede afloop", legt Vievermans uit.

Na rust zette Venray opnieuw aan. De tweede helft is tien minuten oud als Bram Kersten alle ruimte krijgt. Hij vindt aanvoerder Stijn Brinkman en de middenvelder stelt Bram Vievermans in staat om de thuisploeg op een 3-2 voorsprong te schieten. De bezoekers komen een paar minuten later toch terug in de wedstrijd via invaller Bryan Debie. Hij haalt verwoestend uit: 3-3. Een kwartier voor tijd komt het alsnog allemaal goed voor Venray. Robert Willemse geeft de bal op Vievermans. Hij omspeelt Wanten en geeft de bal voor op Versteegen die zijn tweede van de middag maakt. "Na het doelpunt hielden we het goed dicht. Ik denk dat we voor de winterstop nog zes punten pakken", zegt Vievermans strijdbaar. Komende zondag neemt Venray het op tegen SC Susteren en een week later wordt het restant van de gestaakte wedstrijd met Wilhelmina'08 gespeeld. Venray verdedigt in dat duel een 4-3 voorsprong.

Ook invaller Jeroen Vullings was dolblij met de zege. "Er is weinig vertrouwen op dit moment. Dat zie je ook bij de tegendoelpunten, maar we zijn nu van de laatste plaats af en kunnen gelukkig weer naar boven kijken. Het duel tegen Wilhelmina moet gewonnen geworden en wellicht kunnen we ook tegen Susteren punten pakken."

SV Venray-De Ster 4-3 (2-2). Doelpunten Venray: Niek Versteegen (2x), Robert Willemse en Bram Vievermans.

SV Venray: Stiphout; Rommen, Van Dijck, Willemse, Cornelissen (40. Vullings); Brinkman (84. Franssen), Bram Kersten, Peeters; Versteegen (90. Verlinden), Vievermans, Stan Kersten.