Sjaak Koopmans en Peter Coppus werden samen met hun partners in het zonnetje gezet.
Sjaak Koopmans en Peter Coppus werden samen met hun partners in het zonnetje gezet. Foto Hoedemaekers Venray

Lintjes Sjaak Koopmans en Peter Coppus

Algemeen

Sjaak Koopmans uit Venray en Peter Coppus uit Holthees hebben maandagavond  een koninklijke onderscheiding ontvangen.

Beiden namen afscheid als bestuurslid van de dorpsraad Smakt-Holthees. Burgemeester Gilissen van de gemeente Venray en burgemeester Van Soest van de gemeente Boxmeer reikten de onderscheidingen uit tijdens een bijeenkomst van de dorpsraad in 't Pelgrimshuis in Smakt. Ze zijn beiden benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Sjaak Koopmans en Peter Coppus verrichten beiden al heel wat jaren vrijwilligerswerk voor een aantal organisaties in de dorpen Smakt en Holthees. Sinds 2002 is Koopmans tevens secretaris/penningmeester en Coppus waarnemend voorzitter van dorpsraad Smakt-Holthees. Mede door hun inzet is de dorpsraad inmiddels uitgegroeid tot een organisatie die op een positief-kritische wijze de belangen behartigt van de gemeenschap én aanjager is van veel projecten.

Ook zetten beide heren zich in voor voetbalvereniging Holthees-Smakt. Koopmans was bovendien clubscheidsrechter en is nauw betrokken geweest bij de nieuwbouw van de kleedlokalen. Coppus was onder andere assistent-scheidsrechter en verzorger en is momenteel nog steeds clubscheidsrechter. Tevens organiseerden zij extra jeugdactiviteiten tijdens de dorpskermis en bij de ingebruikname van het nieuwe dorpsplein hebben ze een onvergetelijk dorpsfeest georganiseerd. Daarnaast zijn ze beiden actief voor carnavalsvereniging De Keavers, waarvoor Sjaak Koopmans ook vijf jaar als bestuurslid actief is geweest.

Peter Coppus is bovendien sinds 2015 betrokken bij het toeristisch-recreatief platform Venray, waarmee hij Smakt-Holthees op de wandelkaart heeft gezet.
 

Uit de krant