Afbeelding
Foto: Rikus ten Brücke

Vorstenraod Rooy (video)

Algemeen Fotoalbums Video

Oirlo | De aangesloten verenigingen van Vorstenraod Rooy waren afgelopen zaterdag te gast bij De Spurriemök in Oirlo. Het jaarlijkse Vorstenraodsbal vond plaats in een grote feesttent aan de Meerloseweg 7.

Spurriemök-vorst Jop Loonen liep zaterdag zo trots als een pauw rond tijdens het Vorstenraodsbal. "Het is een avond voor de verbroedering. We feesten samen met alle carnavalsverenigingen van de de gemeente Venray", zei Loonen enthousiast. "Iedere vorst heeft zeven minuten spreektijd om andere verenigingen een beetje een hak te zetten. Dat hoort een beetje bij het Vorstenraodsbal. Het is ook altijd een van de drukst bezochte avonden, een mooie spektakel. Het is mooi om het feest hier te organiseren tijdens ons 8x11-jarige jubileum."

Het is deze weken sowieso genieten voor carnavalsvereniging De Spurriemök. "We hebben een schitterend jubileum. Komend weekeinde kan het eigenlijk alleen nog maar beter worden."

Burgemeester Hans Gilissen bezocht als burgemeester voor de laatste keer het Vorstenraodsbal. "Ik heb alleen maar leuke herinneringen aan carnavalsbijeenkomsten in de gemeente Venray. Het is overal gezellig en er wordt veel gelachen." Dit jaar werd de vorst van De Piëlhaan voor het eerst toegelaten tot de Vorstenraod Rooy. Hij werd afgelopen week geïnstalleerd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant