Foto: Rob van Lieshout (links) en Henk Deters starten op 20 januari 2020 met een nieuwe editie van PodiumCollege.
Foto: Rob van Lieshout (links) en Henk Deters starten op 20 januari 2020 met een nieuwe editie van PodiumCollege. Foto: Paul Poels

Tweede editie PodiumCollege

Zakelijk

PodiumCollege is een theateropleiding in Schouwburg Venray waarin de deelnemers kennismaken met theater in de breedste zin van het woord. Rob van Lieshout en Henk Deters zijn de coaches in de theateropleiding.

"Tijdens de cursus worden verschillende gastcolleges gegeven en wordt er een professionele voorstelling bezocht, waarbij de voorstelling bekeken wordt vanuit alle aspecten uit de theateropleiding", legt Rob van Lieshout uit. "Het einddoel van de cursus is om de deelnemers kennis te laten maken met alle facetten van het theater." Op weg naar een theaterproductie om je in het theater verschillende aspecten tegen zoals decor en grime. "Het doel van PodiumCollege is om de deelnemers wegwijs te maken in deze aspecten in een echt theater en om ze persoonlijke groei te laten doormaken op het gebied van toneelspel", vervolgt Henk Deters.

Rob van Lieshout is een ervaren spreker, dit uit zich onder andere in presenteren, voorzitten, een gesprek leiden en animeren. Henk Deters staat ook al jaren op het podium. Hij treedt op als onder andere acteur, regisseur en muzikant. Je kan jouw coaches dus behoorlijk ervaren noemen, maar er komen tijdens de theateropleiding ook inspirerende gastcoaches.

Vanuit PodiumCollege bezoek je één professionele voorstelling in Schouwburg Venray. Het doel hiervan is om de geleerde stof door professionals uitgevoerd te zien worden. Je maakt de voorstelling mee vanuit alle aspecten van de theateropleiding: backstage, decor, rekwisieten, trekkenwand, licht & geluid, meet & greet met de acteurs en technici.

De tweede editie van PodiumCollege gaat van start op 20 januari 2020. De cursus duurt in totaal vijftien weken en de vaste cursusavond is maandagavond. Aanvang: 19.00 uur. Interesse om deel te nemen? Meer informatie en aanmelden via e-mail podiumcollege@schouwburgvenray.nl.

Uit de krant