Sinterklaas is momenteel onderweg naar Nederland, komende zondag is hij in Venray.
Sinterklaas is momenteel onderweg naar Nederland, komende zondag is hij in Venray. Archieffoto Peel en Maas

Intocht Sinterklaas zondag in Venray

Algemeen

De landelijke intocht van Sinterklaas in Apeldoorn komt steeds dichterbij. De goedheiligman arriveert komende zaterdag in Apeldoorn, waarna hij samen met zijn pieten meteen doorreist en zondagmiddag een bezoek brengt aan Venray.

Het programma op de Grote Markt begint om 13.30 uur. Sinterklaas komt hier rond 14.30 uur aan. De route die Sinterklaas en alle pieten volgen: Raayland College, St. Antoniusstraat, Mgr. Verrietstraat, St. Antoniusstraat, Kruisstraat, Paterslaan, Patersstraat, Grotestraat en het eindpunt Grote Markt.

Op zaterdag 23 november zijn er ook weer met pepernoten strooiende pieten in het winkelcentrum van Venray. Op zondag 24 november is er een pietenspeelplaats ingericht op de pleinen in hartje Venray. Ook Sinterklaas is die dag zelf aanwezig. De pieten zijn vanaf 12.00 uur van de partij. Om 14.00 uur start de pietenspeurtocht en om 17.00 uur, een halfuur na het einde van de speurtocht, kan iedereen aansluiten in de lichtjesoptocht, met Sinterklaas en zijn pieten voorop en als start- en eindpunt het Schouwburgplein. Ook op zaterdag 30 november zijn de pieten samen met Sinterklaas in het winkelcentrum in de weer. Het Sinterklaashuis is gevestigd in het Rabobank aan het Schouwburgplein in Venray.

Voor meer informatie kijk op www.sinterklaasinvenray.nl. Daarop is ook een kleurplaat voor Sinterklaas en zijn pieten te downloaden.


Uit de krant