Theod'Oor voor team opnameklinieken volwassenen Venlo.
Theod'Oor voor team opnameklinieken volwassenen Venlo. Foto: Persfoto

Team opnameklinieken winnaar Theod'Oor

Algemeen

Het team van de opnameklinieken volwassenen Venlo, onderdeel van Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheid, ontving zondag met trots zondag de Theod'Oor.

De teamleden hebben het familiebeleid afgelopen jaar een flinke boost gegeven. Ze zijn gaan samenwerken met Jolanda Korsten, familie-ervaringsdeskundige bij het Zelfregiecentrum Venlo. "Haar kennis en inzet is van onschatbare waarde gebleken. Door Jolanda te betrekken bij de ondersteuning van familie is er een actieve en constructieve samenwerking ontstaan tussen cliënt, familie en hulpverleners. Wij zijn echter nog lang niet klaar. Het vuurtje brandt en zal zich verder gaan verspreiden", zo sprak adjunct-directeur Joyce Kleikers de winnaars toe.

De Theod'Oor is een oprechte waardering voor een medewerker die, of team dat, zich extra inzet voor de mantelzorger, het familiebeleid uitdraagt of een positieve bijdrage levert aan het belang en de rol van familie bij een behandeling binnen Vincent van Gogh. Kleikers reikte de prijs uit tijdens de high tea, als welgemeend dankjewel aan de mantelzorgers van cliënten die voor een langere periode binnen de ggz-instelling wonen.

Anne Haeyen, beeldend kunstenares uit Venray, ontwierp de Theod'Oor in 2014. Theo staat voor Theo van Gogh, de jongere broer van Vincent. Hij was er ook in moeilijke tijden met vele psychische problemen altijd voor zijn broer. Het oor staat voor het oor in het logo van Vincent van Gogh, het luisterend oor waar ieder mens behoefte aan heeft. Zeker de vaak kwetsbare mens met psychische problemen.

Uit de krant