Afbeelding

Venray blijft puntloos

Algemeen Fotoalbums Video

Venray | Het is iedere week weer een hele puzzel voor trainer Frans Koenen om een compleet elftal op de been te brengen bij SV Venray. De puzzelstukjes liggen door het grote aantal afwezigen nog niet op de juiste plek. Dat was ook zondagmiddag weer te merken toen Chevremont, koploper van de eerste klasse D, op bezoek kwam bij Venray: 1-5. Door de nieuwe nederlaag blijft Venray puntloos.

Het lijstje afwezigen is lang. Venray miste zondagmiddag maar liefst tien spelers. Bryan Roox, Stef van Dijck, Joy Koenen, Armend Shala, Rick Egelmeers, Jesse Peeters, Nordin Sebaa en Robert Willemse waren niet fit, Koen Verlinden was met vrienden een weekend weg en Sam Stiphout keerde net terug van vakantie.

Ondanks de uitpuilende ziekenboeg kwam Venray nog wel op voorsprong. Een diepe bal wordt op waarde geschat door Stan Kersten. Hij is tegenstander Sven Meijers op snelheid voorbij, maar diezelfde Meijers werkt Kersten naar de grond: strafschop. Bram Vievermans gaat achter de bal staan en hij werkte de bal achter doelman Mark Voss.

Frans Koenen miste tien spelers in het duel met Chevremont

Venray begon sowieso goed aan de wedstrijd. Ook aanvaller Niek Versteegen kreeg twee mogelijkheden, maar hij miste wat geluk in de afronding. Ook de bezoekers werden verschillende keren gevaarlijk en Chevremont kwam in de 25ste minuut op gelijke hoogte. Kersten werd in de lucht geklopt door Daniel Meijer. Daarna ging het nog voor rust compleet mis voor Venray. Meijer maakte 1-2 en 1-3. De doelpunten vielen in een tijdsbestek van tien minuten. Na rust werd het leed verergerd door treffers van Rodney Klinkenberg (1-4) en Leroy Eerlingen (1-5).

Venray-aanvoerder Stijn Brinkman baalde behoorlijk van de nieuwe zeperd: "De nederlaag is wel terecht, maar het voelt een beetje geflatteerd. Ik denk dat we meer kansen hebben gehad, maar zij zijn meedogenloos voor het doel."

Verdediger Jesse Rommen sluit zich aan bij zijn aanvoerder. "Ik denk dat we goed begonnen. We kregen zeker in de eerste twintig minuten behoorlijk wat kansen, maar we scoren moeizaam. Chevremont benut het eerste kleine kansje wel. Dat is op dit moment het verschil." Volgens Brinkman moet er snel wat veranderen. "Aan de bal is het allemaal leuk en aardig, maar we moeten kansen creëren en benutten en dat doen we op dit moment niet goed genoeg. Natuurlijk missen we een hoop spelers. Als iedereen fit is zouden we beter zijn dan nu, maar dat is ook logisch. Hopelijk kunnen we zondag de goede lijn oppakken."

Zondag wacht een nieuwe test voor Venray. Dan gaat de ploeg van Koenen op bezoek bij SSS'18 in Overloon. Ook het team uit Overloon is nog puntloos.

Venray-Chevremont 1-5 (1-3). Doelpunt Venray: Bram Vievermans.

Venray: Foudraine; Rommen, Brinkman, Jarno Peeters, Roel Cornelissen, Aron Franssen (Sem van Bergen); Stan Kersten, Bram Kersten, Jeroen Vullings; Niek Versteegen (Timo van de Voort) en Bram Vievermans (Tim Jeuken).