Afbeelding
Archief Peel en Maas

Venray vraagt inwoners hulp bij bestrijding drugscriminaliteit

Algemeen

De gemeente Venray vraagt haar inwoners om hulp bij de bestrijding van de productie en handel in drugs. Alle Venraynaren krijgen binnenkort een kaart in de brievenbus met de geur van xtc. De geurkaart helpt de inwoners bij het herkennen van een drugslab. Samen met de geurkaart ontvangt elk huishouden in de gemeente een flyer van Meld Misdaad Anoniem en een brief met tips over het herkennen van drugslabs en hennepplantages.

Bij de productie van xtc komt geur vrij. De meeste Venraynaren zullen het luchtje niet herkennen. Maar als je het één keer geroken hebt, vergeet je de anijsachtige geur niet meer. Daarvoor dient de geurkaart. Wie weet hoe een drugslab ruikt kan daarmee gemeente en politie helpen bij het oprollen ervan en Venray weer een stukje veiliger maken. Want drugslabs, en ook hennepplantages, zorgen voor brand- en explosiegevaar. Bovendien trekken ze criminelen aan, die je niet in je woonwijk wilt hebben.

Door de geurkaart, de tips over herkennen van drugslabs en hennepplantages hoopt de gemeente dat Venraynaren alerter worden en verdachte situaties melden. Dat kan bij de politie (0900-8844 of bij spoed 112). Als extra verspreidt het basisteam Venray-Gennep van de politie een speciale kaart, waarmee inwoners ook schriftelijk een melding kunnen doen.  Melden kan ook anoniem, via Meld Misdaad Anoniem, ook bekend als M. Hoe M werkt, staat uitgelegd in de flyer die bij de geurkaart zit.

Uit de krant