Archieffoto werkzaamheden Ooijen-Wanssum.
Archieffoto werkzaamheden Ooijen-Wanssum. Foto: Wim Wijnhoven

Afsluiting brug centrum Wanssum en Helling/Meerloseweg

Algemeen

Mooder Maas gaat in Wanssum straatwerk op de brug in het centrum herstellen en de dijkovergang op de Helling/Meerloseweg realiseren. Voor de werkzaamheden wordt de brug in het centrum van Wanssum afgesloten op zondag 13 oktober van 07.00 tot 17.00 uur en de Helling/Meerloseweg van maandag 14 oktober tot en met vrijdag 18 oktober.

In de bestrating van de nieuwe brug is een aantal kuilen ontstaan. Deze kuilen veroorzaken hinder. Om dit straatwerk veilig te kunnen herstellen, moet de weg afgesloten worden. Om hinder door de afsluiting te beperken, worden de werkzaamheden uitgevoerd op zondag 13 oktober tussen 07.00 en 17.00 uur. De brug blijft toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Gemotoriseerd verkeer wordt in beide richtingen omgeleid via de Ericaweg, Meerloseweg, Holstraat en Helling. Buslijnen 81 en 88 van Arriva rijden deze zondag om en zullen niet stoppen bij de haltes centrum en Beemdweg in Wanssum. De afsluiting en omleidingsroute worden aangegeven met borden. Mooder Maas zet daarnaast verkeersregelaars in. Aanwonenden blijven bereikbaar.

Bij de komuitgang van het dorp Wanssum kruist de dijk de doorgaande weg tussen Meerlo en Wanssum. De Helling/Meerloseweg vormt nu nog een 'gat' in de dijk. Met het ophogen van de weg sluit de dijkring en is een belangrijke stap gezet is om de hoogwaterveiligheidsdoelstelling te halen.

De werkzaamheden worden in de herfstvakantie uitgevoerd. De Helling/Meerloseweg wordt voor alle verkeer afgesloten van 14 oktober tot en met 18 oktober tussen de kruising met de Meerloseweg/Krekelkamp en de kruising met de Bergweg. Aanwonenden blijven bereikbaar.

Tijdens de afsluiting worden de volgende omleidingen ingesteld:
Fietsverkeer wordt in beide richtingen omgeleid via Helmeer en Hellingsveldweg;
Overig verkeer tussen Meerlo en A73/Venray wordt in beide richtingen omgeleid via Holstraat, Meerloseweg en Ericaweg;
Overig verkeer tussen Meerlo en Wanssum/Well wordt in beide richtingen omgeleid via Bergweg, Beeteweg, Oude Heerweg en Blitterswijckseweg;
Doorgaand verkeer tussen Well/Wanssum en Horst wordt omgeleid via de A73;
Buslijn 88. van Arriva rijdt een andere route. Dit betekent dat buslijn 88 niet stopt bij de haltes centrum en Beemdweg in Wanssum.

Op de website www.ooijen-wanssum.nl is meer informatie te vinden over de omleidingsroutes en de werkzaamheden. Meer informatie over de aangepaste busroute kunt u vinden op www.arriva.nl.

Uit de krant