Set Up opent met zege

Algemeen Fotoalbums

Set Up-Flamingo's '56 2 3-1. Setstanden: 25-23, 25-19, 14-25 en 25-21.

Meerlo | De volleybalsters van Set Up zijn het nieuwe seizoen in de promotieklasse C uitstekend gestart. In sporthal 't Brugeind in Meerlo werd Flamingo's'56 2 uit Gennep met een 3-1 nederlaag naar huis gestuurd.

Door Henk Lammen

Aanvoerster Mirthe Brands arriveerde donderdagmorgen pas weer in Nederland na genoten te hebben van een vakantie in Curaçao. Vrijdagavond pakte ze de wekelijkse training mee om zaterdag aan de start te verschijnen van de competitie-ouverture. Heerlijk zongebruind tussen haar medespeelsters van wie het vakantiebruin alweer goeddeels verdwenen was. "Ja, maar ik ben ook al aardig aan het vervellen", lacht ze voor de eerste confrontatie van het seizoen met de reserves van Flamingo's. "Het was wel heerlijk genieten. Lekker luieren." De tijd van genieten en bakken in de zon, was al snel weer verleden tijd. Afgelopen zaterdag kon de 22-jarige speelster van Set Up meteen weer vol aan de bak, want de thuisploeg rekende op geduchte tegenstand van de gasten uit Gennep. Flamingo's'56 2 streed vorig seizoen lange tijd om de titel, maar bleek in 't Brugeind toch aan kwaliteit te hebben ingeboet. Brands: "We rekenden op een pittig duel, achteraf ging het makkelijker dan we vooraf hadden gedacht."

Ook Set Up onderging aan de vooravond van het nieuwe seizoen enkele wisselingen. De samenwerking met MVC'64 werd na onderling overleg beëindigd. Het eerste team van de volleybalvereniging uit Maashees komt dit seizoen uit in de tweede klasse, Set Up behield de plek in de promotieklasse. Marleen Jacobs en Jessica Wyrtki maken geen deel meer uit van de selectie. Juul Crins, die ook nog uitkomt voor Peelpush, kwam de gelederen versterken. Marlon van Dijck en Romee van Elst kwamen over van dames 2. De rest van de groep bleef intact en bestaat naast Brands uit Sem Friesen, Maud Winkelmolen, Janne Peelen, Sara Janssen, Sanne Ewals en Ylva Kleeven.

De wisselingen hadden zaterdag nauwelijks invloed op het spel van de thuisploeg. In de eerste set begon Set Up meteen sterk. Via een goede servicedruk en aanvalsspel liep Set Up uit naar 21-15. Flamingo's'56 kon nog terugkomen tot 24-22. Set Up herpakte zich echter en won de set met 25-23. In de tweede set startte de thuisploeg sterk met ijzersterke services die resulteerden in tussenstanden van 6-3, 12-3 en 17-6. Flamingo's 56 begon echter aan een inhaalrace met heel veel servicedruk en daar waar de servicepass van Set Up tot dan toe heel goed verzorgd was, begon die te haperen. De voorsprong werd bijna helemaal verspeeld tot 18-16. Set Up herpakte zich echter en via 23-18 werd de set gewonnen met 25-19. Het goede spel van Set Up in de eerste twee sets was in de derde set helemaal verdwenen. Flamingo's 56 liep via 1-7 en 7-14 uit naar een ruime voorsprong. De servicepass kon niet onder controle gebracht worden en de set ging kansloos verloren met 14-25. De vierde set begon Set Up goed met een voorsprong van 8-4. Flamingo's 56 kwam terug tot 9-10, waarna Set Up via 17-15 en 20-16 de vierde set binnenhaalde: 25-21.

Op zaterdag 5 oktober speelt Set Up om 16.00 uur de uitwedstrijd tegen Volley Tilburg 3.

Mirthe Brands (rechts) en Sara Janssen vormen samen een blok.